Guardioli pobjedu na startu donio Mourinhov otpadak

Foto: Getty Images / Guliver Image

MANCHESTER CITY uspio je slaviti na startu Premiershipa, a Pep Guardiola pobijediti u svom debiju u prvenstvu. Momčad, u koju je tijekom prijelaznog roka do sada uloženo 175.5 milijuna eura, jedva je uspjela svladati Sunderland u finišu susreta s 2:1.

Katalonski trener iznenadno je ostavio na klupi vratara Joea Harta, a na poziciji centralnog braniča igrao je Aleksandar Kolarov, dok je ispred obrane instalirao Davida Silvu. I, u 4. minuti Sergio Aguero zabio je iz jedanaesterca, koji je nad Raheemom Sterlingom skrivio Patrick van Aanholt. Sve je po bivšeg trenera Barcelone i Bayerna krenulo kao iz bajke.

Ipak, u 71. minuti doživio je šok, a Etihad utihnuo. Jack Rodwell sjajno je asistirao za Jermaina Defoea, koji je matirao Willyja Caballera, potpisao svoj osmi gol u karijeri protiv Cityja i izjednačio na 1:1.

I, kada se činilo da će David Moyes na startu iznenaditi Guardiolu - ukazao se nesretni Paddy McNair, koji je stigao iz Manchester Uniteda. On je ušao u igru u 83. i debitirao baš umjesto strijelca Defoea, a već u 87. pogodio vlastitu mrežu i donio pobjedu Cityju.

Pročitajte više