Član zlatne francuske generacije preuzima Nicu

Foto: Getty Images

PATRICK VIEIRA (41) uskoro će biti imenovan novim šefom struke u Nici, priopćio je francuski sportski dnevnik L'Equipe.
 
"Jesam li spreman? Jesam, spreman sam!" izjavio je Patrick Vieira krajem travnja na upit bi li naslijedio Arsenea Wengera u Arsenalu.
 
Međutim, čini se kako nije bio primarna opcija Arsenalove uprave. Štoviše, pretpostavlja se kako je Patrick Vieira zaključio kako je kontaktiran jedino zbog pristojnosti jer među navijačima engleskog kluba i dalje uživa legendarni status.
 
Ako je vjerovati inače pouzdanom L'Equipeu, u skorašnje će vrijeme naslijediti dosadašnjeg trenera Luciena Favrea koji je pred preuzimanjem Borussije Dortmund. Službeno predstavljanje i potpis ugovora rezervirani su za predstojeće dane. 
 
Patrick Vieira, Arsenalov nekadašnji kapetan te proslavljeni francuski reprezentativac bogate igračke karijere izgrađene u Milanu i Juventusu te Interu i Manchester Cityju, trenerskoj se profesiji posvetio nakon što se umirovio sredinom 2011. godine.
 
Isprva je dvije godine bio glavni koordinator u omladinskoj akademiji Manchester Cityja. Potom je iskustvo sakupljao trenirajući juniorsku selekciju engleskog kluba. Prvi ozbiljniji angažman veže ga za New York City, američki klub čijim je glavnim trenerom imenovan početkom 2016. godine. 

Pročitajte više