Clichy otkrio kojom je izjavom Guardiola šokirao igrače čim je preuzeo City

Foto: EPA

PEP GUARDIOLA je 2016. godine preuzeo Manchester City. Prva sezona nije bila laka i rezultati nisu bili sjajni, ali nakon toga je slijedila povijesna dominacija kluba iz plavog dijela Manchestera. U sljedećih pet godina City je četiri puta bio prvak Engleske. Jednom mu je tek veselje pokvario Jurgen Klopp s Liverpoolom. 

Ako uspiju i ove sezone osvojiti naslov, a na dobrom su putu, nogometaši Pepa Guardiola mogli bi ispisati povijest Premier lige s četvrtom uzastopnom titulom u nizu. U razgovoru s francuskim influencerom Zackom Nanijem, bivši igrač Cityja Gael Clichy otkrio je kojom je porukom Guardiola šokirao igrače odmah po preuzimanju momčadi 2016. godine.

"Već godinu dana sam znao da dolazim ovdje i sve to vrijeme sam vas pratio. Vi ste ekipa puna debelih igrača. Želim da moji igrači budu mršavi. Svaki od vas će morati smršaviti i toga se pridržavati. Nitko od vas neće određivati svoju težinu, to ću ja raditi. Ja ću odlučivati koliko kilograma morate imati. Ako dođete s priprema s više od dva kilograma viška, više ćete trčati", rekao je tada Guardiola. 

Nakon toga je Clichy ispričao što se dogodilo kad su se vratili s priprema, a dva igrača su imala višak kilograma. "Vratili smo se s priprema, a dvojica igrača su bila u prekoračenju s kilogramima. Ne govorim o igračima iz akademije, radi se o dvojici iz prve postave. Deset dana ih je tjerao da trče puno više nego što to inače traži. Trčali su sve dok nisu došli na kilažu koju je htio", rekao je Clichy.

Pročitajte više