Cloud9 i Astralis prvi polufinalisti ELEAGUE CS:GO Premiera

Foto: ELEAGUE

Sinoć je počelo doigravanje ELEAGUE CS:GO Premiera koje se igra u Atlanti. Nakon grupne faze natjecanja najboljih osam timova otputovalo je na doigravanje u ELEAGUE Arenu. Već  u prvom meču vidjeli smo iznenađenje kada je Cloud9 pred domaćom publikom izbacio G2 Esports. U idućem meču Astralis je očekivano slavio protiv Fnatica. Dva preostala četvrtfinalna para igraju večeras.

>> G2 Esports i Cloud9 otvorit će doigravanje ELEAGUE CS:GO Premirea
 
>>ELEAGUE će početkom iduće godine organizirati sljedeći CS:GO Major
 
Počelo je doigravanje milijun dolara vrijednog ELEAGUE CS:GO Premiera, koje će trajati četiri dana, a pobjednika ćemo saznati u petak. Prva dva dana natjecanja rezervirana su za četvrtfinalne mečeve, treći dan igrat će se polufinala, a u petak ćemo gledati veliko finale.
 
Već na otvaranju natjecanja, točnije u prvom meču, imali smo priliku vidjeti iznenađenje. Jedna od najboljih ekipa svijeta, G2 Esports, poražena je od strane američkog tima Cloud9 rezultatom 2:0. Dva tima počela su na Cobblestoneu koji je izabrao G2 Esports. Iako su Francuzi odlično započeli mapu te nakon prvog poluvremena imali prednost od 9:6, Cloud9 se vratio odličnom igrom na strani terora te tako upisao prvu pobjedu. Iako su kennyS i apEX igrali vrlo dobro, autmatic i Skadoodle su bili bolji.
 

 
Na Infernu se odigrao sličan scenarij. Prvo poluvrijeme bilo je prilično izjednačeno, da bi potom Cloud9 ekslodirao. Tarik "tarkik" Celik odigrao je fenomenalno te s 31 fragom u 24 runde nagrađen 2.05 hltv ratingom. 
 
Drugi četvrtfinalni meč igrali su Astralis i Fnatic. Danci su bili veliki favoriti od samog početka meča, a taj status su ubrzo i potvrdili svladavši protivnike s 2:0. Na Trainu smo gledali prilično jednostrani meč i raspucavanje Astralisa. Fnatic je uspio osvojiti svega pet rundi dok je s druge strane Peter "dupreeh" Rasmussen nalupao 28 fragova. 
 
Overpass je bio puno napetiji, ali ponovo zahvaljujući dupreehu i odličnoj teror strani. Astralis je na kraju slavio rezultatom 16:12, a Dupreeh je na kraju meča imao nevjerojatan ukupni K/D omjer 59:21.
 

 
Prvi polufinalni par čine Astralis i Cloud9, koji će snage odmjeriti sutra, a natjecanje se nastavlja danas s preostala dva četvrtfinalna meča između FaZe Clana i EnVyUs te danski derbi između Northa i Heroica. Prođe li sve kako treba, FaZe Clan i Nikolu "NiKu" Kovača trebali bi gledati u finalu u petak.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više