CNN: Ljubičić ima priliku postati istinska teniska veličina

AMERIČKI CNN objavio je pregled tenisača koji su uspjeli "preživjeti" do drugog tjedna prvog Grand Slama sezone, pri čemu se posebno ističe najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić, jedini tenisač koji na Australian Openu još nije izgubio niti jedan jedini set.

Drugi tjedan Australian Opena vrijeme je u kojem se natjecatelji odvajaju od ostatka konkurencije, tjedan u kojem se snovi pretvaraju u stvarnost, ali isto tako i propadaju. U drugom tjednu dolazi se do statusa istinskih teniskih veličina, piše CNN.

Prvi na popisu favorita za osvajanje Australian Opena po procjeni CNN-ovog kolumniste i aktivnog tenisača Justina Gimelstoba je, naravno, najbolji tenisač svijeta Roger Federer, koji i dalje igra u briljantnoj formi. Njegov jedini pravi izazov dosad bio je Nijemac Tommy Haas, kojeg je Švicarac pobijedio u pet setova.

Odmah uz bok Federeru CNN je smjestio našeg Ivana Ljubičića, koje opisuje kao dominantnog igrača na Touru prošle godine, u kojoj je osvojio dva turnira i vodio svoju Hrvatsku do prvog Davis Cup naslova u povijesti.

Ni u 2006. godini Ljubičić nije posustao, pa je tako osvojio prvi turnir na kojem je igrao u novoj sezoni, onaj u indijskom Chennaiju. Što se tiče samog Australian Opena, Ljubičićeve igre dosad su bile impresivne, navodi CNN.

Justin Gimelstob piše kako je u Melbourne Parku gledao Ljubičićev nastup protiv bivšeg osvajača Australian Opena Thomasa Johanssona, te ističe kako u cijelom meču Ljubičić nije napravio ni jednu jedinu pogrešku.

Ivan Ljubičić trenutno ima najbolji servis na svijetu, ima jedan od najpreciznijih bekenda, te igra sa samopouzdanjem nekoga tko vjeruje da je dio svjetske elite, piše CNN.

Hrvatski tenisač se po prvi puta našao u četvrtfinalu nekog Grand Slama, ali igra s impresivnom mirnoćom koju bi po svemu sudeći trebao zadržati i nakon četvrtfinala, zaključuje se u članku.

Index.hr/CNN

Pročitajte više