HNL

Čolak: Rijeka mi je šansa da dođem do reprezentacije. To mi je san

Foto: HNK Rijeka, Goran Kovacic/PIXSELL

RIJEKA u nedjelju od 17:30 gostuje kod Gorice. 

Trener Rijeke Simon Rožman u najavi je istaknuo da bi odmah potpisao pobjedu od 1:0 protiv sastava Sergeja Jakirovića, a utakmicu je najavio i najbolji strijelac Rijeke Antonio-Mirko Čolak.

"Znamo da nas čeka jako neugodna ekipa. Posljednjih nekoliko utakmica ih nismo uspjeli dobiti, ali sad imamo novu šansu. Imamo i dvije formacije, a na treneru je koju taktiku će odabrati. No ako budemo imali ovaj isti pristup iz prijašnje dvije utakmice, možemo izvući dobar rezultat."

Trener Rožman je istaknuo da je atmosfera u svlačionici stvarno dobra. To je potvrdio i Čolak.

"Ja kao igrač mogu reći da se stvarno primijeti promjena, pogotovo u odnosu na ono vrijeme poslije poraza od Lokomotive. Atmosfera je trenutno super i želimo to održati s pozitivnim rezultatima. Ekipa je sastavljena od dosta mladih, ali i iskusnijih igrača. Nitko se posebno ne ističe."

"Ako me zdravlje poprati, mogu biti jako opasan ove sezone"

Rijeka je u posljednje dvije utakmice postigla dva identična gola. Mladi Daniel Štefulj je ubacio, a najbolji strijelac s Rujevice poentirao.

"Nadam se da ćemo tako i nastaviti. To je samo jedna od mogućnosti kako dolazimo do protivničkog gola. Imamo mi i dosta kvalitete u preostalim napadačkim segmentima igre. Ne bih htio da samo to ostane ključ naših golova, nadam se da ćemo početi zabijati i više od jednog gola na utakmici."

Čolak je uvjerljivo najbolji strijelac Rijeke ove sezone s 14 pogodaka. Prvi sljedeći ima upola manje, a to je Robert Murić.

"Super se osjećam, želim tako i nastaviti, postići što više golova do kraja sezone. Ako me zdravlje poprati, mogu biti jako opasan u ovoj sezoni."

"San mi je ovdje igrati Ligu prvaka, nastupiti u nekom od klubova iz Lige petice"

Prijelazni rok protekao je dosta mirno na Rujevici što se Čolaka tiče. On ostaje napadač Rijeke do daljnjeg unatoč velikom interesu europskih klubova.

"Sve što radim radim planski. Svaki korak u mojoj karijeri je isplaniran. Nisam nikad bio tip koji je u karijeri išao za novcem. San mi je igrati ovdje Ligu prvaka i kasnije nastupiti u nekom od klubova iz Lige petice. I dalje radim da to uspijem. U Rijeci imam šansu doći i do reprezentacije, naravno da to očekujem, ali sve ovisi o meni i koliko ću se ja truditi. Želim to uspjeti i to je moj san."

Rijeku je pojačao Felipe Pires, a Čolak i Brazilac znaju se već nekoliko godina.

"Znamo se dosta dugo. Rijeka je u njemu dobila veliko pojačanje. Brz je, ima dobar dribling i što se tiče napada može nam jako puno pomoći. Vidio sam ga u posljednjih nekoliko dana - u formi je, ali treba mu vremena za prilagodbu. U svlačionici se već snašao, haha. Uvijek je tu neka zezancija. Protiv Osijeka će nam jako puno pomoći, uvjeren sam u to", zaključio je Čolak.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više