SERIE A

Conte prvi put u karijeri pobijedio Juventus: I dalje svi zaostajemo za njim

Foto: EPA

INTER je s 2:0 pobijedio Juventus u 18. kolu Serie A. Gosti su svih 90 minuta izgledali podređeno i nisu uspjeli stvoriti pravu šansu.

Juventus je i dalje peti, a Inter se s Milanom izjednačio na prvom mjestu ljestvice. Trener Antonio Conte bio je zadovoljan.

"Da bismo pobijedili Juventus koji je referentna točka za sve talijanske klubove, morali smo igrati najbolji nogomet. To smo učinili. Dobro smo se pripremili i zadovoljstvo je vidjeti da smo pogodili što će im naštetiti. Momci su savršeno pratili plan i jako sam sretan zbog njih. Ova pobjeda je bitna za samopouzdanje, omogućila nam je da shvatimo da smo na pravom putu", rekao je za Sky pa nastavio:

"Juventus je devet godina dominirao u Serie A, odradio je veliki posao, ali i kao klub ojačao. I dalje smatram da svi u Italiji, pa i Inter, zaostaju za njim. Vidjeli smo da je Inter vratio kredibilitet, kako na nacionalnom tako i međunarodnom nivou, jer smo stigli do finala Europa lige. Ispadanje iz Lige prvaka je otvorena rana, ali momci mogu naučiti iz tih ožiljaka i koriste ih kako se te stvari ne bi ponovile."

Ne smatra Inter favoritom za Scudetto.

"Ovo je početak za nas. Pobjeda nad Juventusom s tako velikim šampionima, uključujući Cristiana Ronalda, treba nas uvjeriti da smo na pravom putu. Nikad u trenerskoj karijeri nisam dobio Juventus. Ovo je napredak i za mene. Ako ljudi misle da smo sada favoriti, zamislite koliko bismo veliki favoriti bili da smo u kolovozu mogli napraviti neke transfere."

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više