TRANSFERI

Conte je otpisao Perišića, ali javio se klub koji ga lovi godinama. Želi ga što prije

Screenshot: Twitter

IVAN PERIŠIĆ otpisan je u Interu. Nije u planovima Antonija Contea i jasno je kako će morati potražiti novu sredinu kako bi prekinuo agoniju koju već neko vrijeme prolazi. 

Hrvatski krilni napadač nakon povratka iz Bayerna koji ga je odbio otkupiti nije se uspio nametnuti ni u talijanskom velikanu i već neko vrijeme jasno je da će u ozbiljnim planovima nekog trenera biti tek nakon transfera.

United ga želi

Na njegovu sreću, talijanski mediji naveliko pišu o tome da za njega postoji interes brojnih kluba, a najozbiljniji se pokazao Manchester United.

Navodno su Englezi već krenuli u pregovora oko Perišića jer znaju da Inter umjesto njega želi dovesti Emersona Palmierija iz Chelseaja. Sukladno tome, United se nada da bi Perišića mogao dobiti po sniženoj cijeni.

Inter spreman prodati ispod cijene

Corriere dello Sport piše da je United spreman platiti oko 15 milijuna eura za Perišićeve usluge, a navode i kako bi Inter pristao na taj iznos, iako je proteklog ljeta tražio oko 25 milijuna eura od Bayerna.

Perišić ne doprinosi momčadi Intera, grije klupu većinu vremena, a zarađuje oko tri milijuna eura. Inter to više ne može trpjeti i spreman je izgubiti na prodaji samo da oslobodi mjesto u momčadi.

Prije tri dana o istom je pisala i Gazzetta dello Sport koja je ustvrdila kako Conte tjera Perišića. 

"Hrvatski ofenzivac nije uvjerio Antonija Contea na novoj poziciji u formaciji 3-5-2, a talijanskom treneru nije se svidjela ni Ivanova osobnost", pisala je tada Gazzetta te dodala da je Inter spreman saslušati sve ponude za hrvatskog reprezentativca koji se ponovno ne uklapa u planove trenera.

Priče potvrdio i Perišić

Podsjetimo, Perišić je želja Uniteda već neko vrijeme. Prvi kontakt je uspostavljen još 2017. kada je trener bio Jose Mourinho, a to je prošle godine potvrdio i hrvatski nogometaš. 

"Istina je, ponuda Manchester Uniteda bila je na stolu, a ja sam bio blizu napuštanja Intera", rekao je tada hrvatski reprezentativac za Four Four Two te otkrio zašto je ostao u Milanu.

"Odlučio sam ostati, ustrajnost trenera Luciana Spallettija da me zadrži odradila je veliku ulogu. U nogometu se u ovakvim situacijama detalji pokazuju ključnima."

Mogli su dobiti i 50 milijuna eura

U United ga je htio dovesti osobno Jose Mourinho, koji je u međuvremenu dobio otkaz, a s Perišićem ga se povezivalo i nakon što je preuzeo Tottenham.

"Laskalo mi je divljenje Josea Mourinha, to je potvrda napornog rada i dobrih igara. Kad vas takav trener hvali - menadžer kluba kakav je Manchester United - teško je ne misliti o ponudi. Drago mi je što o meni ima visoko mišljenje, takve me stvari motiviraju na naporan rad i treninge kako bih postigao što je moguće više."

Perišića je Inter doveo 2015. godine za 16 milijuna eura. Manchester je dvije godine kasnije talijanskom klubu navodno nudio više od 50 milijuna eura.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više