Conte otkrio zašto je odbio Real

Foto: Getty Images / Guliver Image

REAL MADRID ima rok do sutra da pronađe novog stalnog trenera ili licencira Santiaga Solarija. A upravo će to, kako pišu španjolski mediji, aktualni europski prvak i učiniti te promovirati Solarija u stalnog trenera do kraja sezone nakon što je dosad ostvario sve četiri pobjede i gol-razliku 15-2. 

Najozbiljniji kandidat za klupu Reala bio je Antonio Conte. Međutim, Talijan je odbio vruć krumpir i ostaje slobodan, a uz to i prima plaću od Chelseaja koji ga je otpustio tijekom ljeta i doveo Maurizija Sarrija. 

"Bolje je čekati nego uskakati u vlak koji juri", istaknuo je Conte. ''Preferiram krenuti voditi neku momčad od lipnja", rekao je Conte u razgovoru za Sky Sport pa nastavio...

"Trenutačno mi nije sila da počnem raditi, ali tko zna, za tri mjeseca možda sve ovo što govorim - opovrgnem..."

Uoči smjene Julena Lopeteguija kapetan Sergio Ramos prokomentirao je tada mogući dolazak Contea.

"To je odluka kluba, a ja sam uvijek imao dobar odnos sa svim trenerima. Međutim, poštovanje moraš osvojiti, a ne nametnuti na silu", rekao je tada Ramos, a Conte je prokomentirao njegove riječi.

"Kada trener dođe u novi klub očekuje poštovanje od igrača, ali i on mora pokazati isto prema njima. Kada to ne postoji, onda kreću problemi. Mi talijanski treneri volimo kulturu rada. Ne možete po dolasku odmah mijenjati sve, nego postepeno i vremenom. Mi smo poput krojača i moramo biti vrlo postupni u cijeloj toj priči gdje god da radimo", naglasio je Conte.

Također, Conte se već dulje spominje kao mogući trener Milana, u kojem Gennaru Gattusu i ne ide baš najbolje. Conte je igračka i trenerska legenda Juventusa, ali mnogi na Apeninima vjeruju kako je on pravi čovjek da podigne Rossonere i vrati ih gdje im je i mjesto - u vrh talijanskog i europskog nogometa.

Kako god, za sada jedan od najboljih europskih trenera sjedi kod kuće, prima plaću od Chelseaja i prati situaciju te čeka najbolju ponudu. 

Pročitajte više