HRVATSKI NOGOMETAŠI

Conte otpisao Perišića? "Odgovori nisu pozitivni"

Foto: EPA-EFE

INTER je danas poražen od Manchester Uniteda na pripremnoj azijskoj turneji 1:0. Bio je to debi trenera Antonia Contea koji je odmah instalirao 3-5-2 formaciju koja ne odgovara Ivanu Perišiću.

On je ušao u drugom poluvremenu na poziciju lijevog beka, što mu nije prirodno mjesto na terenu.

"Radimo, ali odgovori nisu pozitivni. Mislim da Perišić nije za ulogu koju tražim te znam da trenutno može igrati samo kao napadač", rekao je Conte nakon utakmice.

A u napadu talijanski stručnjak želi vidjeti Romelua Lukakua i Edina Džeku, Perišić mu nije u planovima kao centralna špica. Ni kao bek, čini se.

To znači da bi Ivan mogao napustiti Inter ovoga ljeta, spominje se i razmjena s Unitedom u kojoj bi Perišić bio dio transfera Lukakua.

Conte je prije nekoliko dana poslao jasnu poruku Perišiću. Upitali su ga može li Hrvata usporediti s legendarnim Kameruncem Samuelom Eto'om.

"Eto'o je bio napadač i ne bih ga uspoređivao s Perišićem. Međutim, podsjetio bih da se on žrtvovao za klub i borio za Inter i želim da moji igrači to isto rade. Eto’o je dijelio ideju zajedništva, žrtvovanja za veće dobro. Mislim da će tako i Perišić. Težim igračima koji misle ‘mi’, a ne ‘ja’. Ako netko nije spreman za to, možemo krenuti dalje i oprostiti se", rekao je Conte.

Pročitajte više