Conteova formula uspjeha: Igračima pivo odmah nakon utakmice

NA ZADNJOJ utakmici protiv West Bromwicha, Diego Costa ponovno je bio najbolji igrač Chelseaja. Nezaustavljivi Španjolac gazi sve pred sobom, a nakon utakmice David Luiz objavio je video na Instagramu u kojemu Diego Costa slavi pobjedu u svlačionici s pivom u ruci.

I dok je to pokrenulo sumnju u disciplinu igrača Chelsea, trener Antonio Conte otkrio je kako to nije niša neobično, dapače, da to podržava.

"Nakon utakmice možete popiti coca-colu ili pivo. Ali, jedno, ne više njih. I to odmah nakon utakmice, a ne sat vremena kasnije. To je jako dobro za rehidraciju i siguran sam da pomaže igračima", rekao je Conte.

Iako podržava kap alkohola nakon utakmice, Talijan nije za preveliko tulumarenje u vrijeme blagdana.

"To su odrasli ljudi i ne mogu im ja zabraniti što da rade i gdje da izlaze. No, sigurno da bi mi bilo draže da su kod kuće sa svojim obiteljima nego da banče po klubovima. Ali, moji igrači su pravi profesionalci i svjesni su odgovornosti koja je na njima. A ako u međuvremenu popiju pivo ili čašu vina, jednu ne deset, to nije apsolutno ništa loše", rekao je Conte kojemu će ovo prvi put u karijeri biti da vodi utakmice u vrijeme Božića i Nove godine.

U ovo vrijeme Conte je inače na odmoru

"Čudno je, jer sam navikao u ovo doba u Italiji biti s obitelji i odmarati. No, uvijek bih na televiziji gledao utakmice engleske lige i uživao u njima. Atmosfera na tim blagdanskim susretima je fenomenalna, a prilika da sudjelujem u svemu tome na terenu je nevjerojatna i jedva čekam", zaključio je Conte.

Chelsea večeras igra u gostima kod Sunderlanda, pa gostuje kod Crystal Palacea, a 2016. godinu završava domaćim utakmicama protiv Bournemoutha na Boxing Day i Stoke Cityja na Staru godinu.

Pročitajte više