Čop kopirao Šukera i dokazao da kopija nikad ne može biti dobra kao original

Foto: Screenshot YouTube

POBJEDOM protiv Sportinga 2:1, Real je učvrstio svoju prednost na čelu Primere. Kraljevi nakon 13 odigranih kola imaju šest bodova više od druge Seville i sedam od treće Barce, koju danas čeka prvenstveni okršaj s Real Sociedadom.
 
Zinedine Zidane ovom je pobjedom izjednačio fantastičan niz Carla Ancelottija od 31 utakmice u nizu bez poraza, Ronaldo je zabio dva gola, a Mateo Kovačić deset minuta prije kraja izašao je uz ovacije Bernabeua.

Naizgled, na ''Planeti Real'' sve je savršeno, no to je samo privid. Real je odigrao lošu utakmicu, a nakon meča toga je bio svjestan i Zinedine Zidane.
 
"Ovu utakmicu moramo zaboraviti , nije prošlo onako kako smo očekivali. Jedina pozitivna stvar su tri osvojena boda. Danas nam je nedostajalo pomalo od svega, ali sretni smo zbog bodova", šturo je komentirao legendarni Zizou igru svojih igrača.
 
I bio je veliki Francuz u pravu. Kraljevi su pobijedili uz ogromnu dozu sreće, a tko zna što bi bilo da je Duje Čop 12 minuta prije kraja realizirao udarac s bijele točke.
 
Real je poveo s 2:0 u 5. i 18. minuti preko Cristiana Ronalda, koji je prvi gol zabio iz penala, a drugi nakon asistencije Nacha. No, u 35. je Carlos Carmona smanjio, a gosti su dobili penal u 78. minuti.
 
Nacho je u šesnaestercu srušio Victora Rodrigueza, sudac je pokazao na kreč, a loptu je uzeo Duje Čop. Čop je valjda kao klinac puno puta gledao utakmicu osmine finale Mundijala u Francuskoj 1998. između Hrvatske i Rumunjske, jer je poput Davora Šukera prije udarca mjerio sebi puls. Čop je je imao strašnu priliku zapapriti velikom Realu i postati priča dana u Španjolskoj, no previše gledanja utakmica Davora Šukera skupo ga je koštalo.
 

Bivša ''vatrena'' devetka u direktnom dvoboju s Bogdanom Steleom te 1998. bila je hladna kao led. Zabio je Šuker Stelei jednom, zabio je i drugi puta, zabio bi vjerojatno i sto puta da je trebalo. Čop je pak dokazao kako kopija nikad ne može biti dobra kao original. Hrvatski reprezentativac i napadač Sportinga loptu je napucao na 23. red tribina i propustio je izjednačiti protiv aktualnog prvaka Europe te lidera prvenstva.
 

"Bio sam smiren i siguran u sebe. Vidio sam da je Navas otišao na jednu stranu i pomislio sam kako ću to zabiti bez problema. A onda sam vidio loptu kako odlazi preko gola i nije mi bilo jasno što se dogodilo," objasnio je nakon utakmice Duje Čop svoj promašaj.
 

Pročitajte više