Copa America: Argentina i Urugvaj u istoj skupini

U GLAVNOM gradu Perua Limi izvućene su skupine nogometnog prvenstva Južne Amerike koje će se u Peruu održati od 6. do 25. srpnja ove godine.

Najzanimljivije će biti u skupini B u kojoj će se sresti veliki suparnici Argentina i Urugvaj, a u toj skupini su i vrlo jake reprezentacije Meksika i Ekvadora.

Domaćin Peru izvukao je najlakšu skupinu A u kojoj su još branitelj naslova Kolumbija, Venezuela i Bolivija, dok će svjetski prvak Brazil igrati u skupini C sa Paragvajem, Kostarikom i Čileom. Dvoboji ove skupine igrat će se visoko u Andama, u gradu Arequipi koji je 2.300 metara nad morem.

Prvenstvo Južne Amerike, popularnije pod nazivom Copa America, doživjelo je na prošlom izdanju 2001. u Kolumbiji veliki fjasko. Kako je u to vrijeme Kolumbija bila vrlo nesigurna zemlja, gotovo sve reprezentacije su poslale mahom neafirmirane nogometaše, a Argentina nije ni sudjelovala.

Iako se u Peruu garantira maksimalna sigurnost, neizvjesno je hoće li na prvenstvu nastupiti zaista najbolji nogometaši Južne Amerike, jer iz Brazila i Argentine već ima naznaka da će poslati B selekcije.

Pročitajte više