Čorak u borbi za finale na SP za hrvače veterane

OSVAJAČ srebrne medalja na Olimpijskim igrama 1972. u Munchenu i europski prvak grčkorimskim načinom 1969. u Palermu Josip Čorak nastavlja sa sjajnim rezultatima i na Svjetskom prvenstvu za hrvače veterane u slobodnom načinu, koje se u konkurenciji 300 hrvača iz 38 zemalja, održava od 31. srpnja do 3. kolovoza u Budimpešti.

U težinskoj skupini od 97. do 130. kilograma i kategoriji natjecatelja preko 55 godina Čorak je u prvom kolu sa 9:0 nadvisio Mađara Ferenca Houdija, a za prvo mjesto u skupini i plasman u finale 60-godišnji zamjenik pročelnika Ureda za obrazovanje i sport grada Zagreba sastat će se sutra sa još jednim Mađarom, pet godina mlađim, Janosem Seresom.

Uspije li sutra izboriti plasman u finale Čorak će nadmašiti uspjeh kojeg je postigao lani na veterenskom Svjetskom prvenstvu slobodnim načinom u Teheranu kada je osvojio brončano odličje.

Ovo prvenstvo odlična je "priprema" za Čorkov nastup na SP u hrvanju grčko-rimskim stilom, koje će se idućeg tjedna održati u Odesi u Ukrajini i na kojem najstariji hrvač u najtežoj skupini brani zlatno odličje osvojeno prošle godine u Zagrebu.

Pročitajte više