Polufinale Mastersa u Šangaju

ĆORIĆ - FEDERER 2:0 Fenomenalni Ćorić svladao Federera za finale protiv Đokovića

Foto: Getty Images / Guliver Images

BORNA ĆORIĆ pobijedio je Rogera Federera u Šangaju 6:4, 6:4 i tako ušao u svoje prvo Masters finale, u kojem će igrati protiv Novaka Đokovića.

Ćorić je u ovom polufinalu možda odigrao i najbolji meč u karijeri. 78 % ubačaja prvog servisa, 9 aseva, 84 % osvojenih poena na prvom, a 73 % na drugom servisu podaci su koji dovoljno govore o dominaciji hrvatskog tenisača u ovom meču. Također, nije dopustio Švicarcu nijednu break priliku, dok je Federer morao spasiti 5 od 7 break lopti.

Od prvog gema Ćorić je krenuo autoritativno. Izborio je 0:40, Federer je spasio prve dvije break prilike, ali treću nije uspio. Sjajno serviranje držalo je Ćorića u vodstvu koji je prvi put u meču promašio prvi servis tek u trećem servis gemu.

U drugom setu - ista priča. Ćorić ponovno radi break u prvom gemu Federera, a tijekom seta imao je nekoliko prilika da meč riješi i ranije. Ipak, ili je Federer dobro reagirao na Ćorićeve break lopte, ili je Borna pokazao manjak koncentracije napravivši neprisiljenu pogrešku.

Kineska publika probudila se u posljednjem gemu meča

Zbog toga se na Ćorićevom servisu za meč činilo da će se Federer vratiti u susret. Imao je 15:30 i kineska publika, koja je bila na strani Federera cijeli turnir, napokon se probudila. Do tada su u nevjerici promatrali nemoć svog miljenika na terenu. Ćorić je na kraju ostao miran, servirao je dva projektila i u dugačkoj izmjeni na meč lopti došao do pobjede.

Borna Ćorić od sljedećeg je tjedna 13. tenisač svijeta. Najbolja sezona 21-godišnjeg Zagrepčanina postala je još bolja. Sutra će za najveći naslov u karijeri u finalu Šangaja igrati protiv pobjednika Wimbledona i US Opena, igrača koji je već tri puta u karijeri osvojio Masters u Šangaju te je posljednjih nekoliko mjeseci u najboljoj formi od svih svjetskih tenisača.

Ipak, ponovi li Ćorić ovakvu igru, imat će svoje prilike i protiv Đokovića. Finale je na rasporedu u 10:30 po hrvatskom vremenu.

Tijek meča:

Ćorić - Federer: 6:4, 6:4

Drugi set:

BRAVO MAJSTORE! MALA NERVOZA, KINESKA PUBLIKA SE PONADALA KOD 15:30, ALI BORNA JE OSTAO MIRAN I SLAVIO. 

Oba tenisača lagano zadržavaju servise. Ćorić će servirati za finale Šangaja!

Švicarac se drži u ovom meču poput grogiranog boksača koji treba pasti svaki čas. Ipak, i dalje je unutra, spasio je još jednu break loptu i smanjio na 4:3.

Vrhunsko serviranje Ćorića se nastavlja, a u izmjenama Federer ne može primirisati hrvatskom tenisaču. 4:2.

Izvlači se Federer i za sada je i dalje u igri. Spašavao je još jednu break loptu u ovom gemu, ali Borna i dalje ima break prednosti. 3:2.

Ovo je vjerojatno meč u kojem je Ćorić najbolje servirao do sada u svojoj mladoj karijeri. Federer jednostavno nema odgovora na sjajnu Borninu igru.

Osvaja Federer sada gem bez izgubljenog poena. Ćorić pokušava većim rizikom protiv njegovog servisa, a zašto i ne bi kada već ima jedan break u setu.

Lagana potvrda breaka. Federer pokušava promjenom taktike, više izlazi na mrežu, ali zbivanja na terenu u potpunosti kontrolira hrvatski tenisač.

PONOVNO BREAK U PRVOM GEMU. Nevjerojatna igra Borne Ćorića se nastavlja, Federer izbacuje ključnu lopticu van. Kineski fanovi Federera na tribinama u nevjerici gledaju dominaciju drugog hrvatskog reketa.

Prvi set:

Drugi najbolji hrvatski tenisač jednostavno nije dao šanse drugom tenisaču svijeta. Novi gem bez izgubljenog poena i Borna ima prvi set!

Švicarac lagano osvaja novi servis gem. Ćorić će servirati za set.

Prvu pravu priliku pružio je Ćorić Federeru u ovom gemu. Lagani forhend za break loptu promašio je Federer. Ćorić potom pogađa servis winner i na gem je od osvajanja prvog seta. Ubacio je nevjerojatnih 81% prvih servisa.

Ćorić nastavlja biti agresivniji od dvojice tenisača na terenu što će naravno donijeti i neke pogreške. Jedna takva je odlučila ovaj servis gem. Hrvatski tenisač i dalje ima break prednosti.

Borna je tek u trećem servis gemu prvi puta promašio nekoliko prvih servisa. Fantastična igra se nastavlja, Ćorić vodi 4:2.

Fenomenalno je Ćorić probio Federera nakon što je Švicarac stigao na mrežu. Imao je 15:30, ali sada dobri servisi izvlače drugog tenisača svijeta.

Servis je fenomenalan za sada. Švicarac ne može pronaći retern i Ćorić nastavlja u sjajnom ritmu. 3:1.

Sada je dobar gem odigrao i Federer. Opalio je jedan sjajan bekend na što mu je Ćorić jednostavno odgovorio: "Predobro." Potom slijedi promašaj Borne i Federer smanjuje na 2:1.

Strašan početak Borne Ćorića. Sjajni servisi donose mu rano vodstvo od 2:0.

Kakav početak! Odmah u prvom gemu Borna radi break! Sjajno udara lopticu i bolji početak vjerojatno nije mogao zamisliti. 

Počelo je drugo polufinale Šangaja. Sretno Borna! Servira Federer.

Pročitajte više