Ćorić nakon godinu i pol izborio finale

Foto: Profimedia

NAJBOLJI hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u finale ATP turnira u Montpellieru nakon što mu je prvi nositelj, Danac Holger Rune, predao polufinale zbog ozljede desnog lakta pri vodstvu našeg igrača 6:3, 4:1.

Za Ćorića dvoboj nije dobro počeo, izgubio je servis u trećoj igri, ali odmah u sljedećem gemu vratio je zaostatak. Ostatak dvoboja protekao je u dominaciji našeg igrača koji kod vodstva 3:2 nije iskoristio 0-40 za novi break, ali kada je kod 4:3 ponovno stigao do tri vezane break-lopte, tu situaciju nije propustio.

Odmah na startu drugog seta Ćorić je još jednom oduzeo servis Runeu, koji je imao sve više problema s desnim laktom, pa je kod vodstva Ćorića od 2:1 zatražio i medicinsku pomoć. No, ona očito nije djelovala, pa je mladi Danac nakon izgubljene sljedeće dvije igre odlučio predati.

Deveto finale, čeka ga Bublik

Za 27-godišnjeg Ćorića ovo je deveti ulazak u finale na ATP Touru, a prvi nakon osvajanja najvećeg turnira u dosadašnjoj karijeri, prije godinu i pol dana u Cincinnatiju. Usto, ima i naslove iz Marakeša 2017. te Hallea 2018.

Suparnik Ćoriću u finalu bit će Kazahstanac Aleksandar Bublik, koji je u polufinalu svladao Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea s 4:6, 6:4, 6:4. Za 26-godišnjeg Bublika ovo je 10. plasman u finale na ATP Touru. Dosad je osvojio tri naslova, a prvi je stigao upravo u Montpellieru, i to prije dvije godine. Lani je u svoju kolekciju pridodao Halle i Antwerpen.

Dosad su se Ćorić i Bublik susreli jednom, u lipnju prošle godine u Halleu, a slavio je Kazahstanac sa 6:3, 6:1.

Pročitajte više