tenis

Ćorić: Naručiš Mbappea, a dobiješ...

Foto: Profimedia

BORNA ĆORIĆ (25) je senzacionalnim osvajanjem Mastersa u Cincinnatiju ostvario pothvat za povijest tenisa. Postao je najniže rangirani tenisač koji je osvojio naslov na nekom turniru iz Masters 1000 serije. U turnir je ušao kao 152. tenisač ATP-ove liste.

Ćorić je postao četvrti hrvatski tenisač s Masters 1000 naslovom. Prije njega su te naslove osvajali Goran Ivanišević dvaput (Stockholm 1992., Pariz 1993.), Ivan Ljubičić (Indian Wells 2010.) i Marin Čilić (Cincinnati 2016.). Ipak, nijedan od njih s tako niske pozicije u poretku, kao, uostalom, ni tako nisko rangiran.

Što je sve Ćorić ostvario senzacionalnim trijumfom?

Dosad najslabije rangirani tenisač koji je osvojio Cincinnati bio je Tom Gorman, koji je 1975. godine to uspio kao 53. igrač svijeta, a sljedeći u tom poretku je Peter Fleming, koji je do titule 1979. došao kao 23. na svijetu. Carlos Moya (17., 2002. godine), Marty Riessen (14., 1974.) i Marin Čilić (14., 2016.) nastavljaju taj niz.

Nakon što je nanizao pobjede nad Lorenzom Musettijem, Rafaelom Nadalom, Robertom Bautistom Agutom, Felixom Augerom Aliassimeom i Cameronom Norriejem, Ćorić je tjedan iz snova završio trećom pobjedom nad igračem iz društva top 10, pobijedivši u meču za titulu Stefanosa Tsitsipasa sa 7:6(0), 6:2.

Ćorić je sve pothvate popratio sprdnjom na svoj račun

Ćorić je trijumfom u Cincinnatiju ostvario i fenomenalnu zaradu. Premija za osvajanje jednog od najvećih turnira je 970 tisuća dolara. Ćorić je ove spektakularne uspjehe popratio šalama, i to na svoj račun, pa je tako pobjednički govor nakon konačne pobjede počeo riječima da ne zna što bi rekao jer se nikako nije vidio u toj ulozi zato što je zadnjih godina igrao challengere, a Masterse gledao na televiziji.

Nastavio je i na Twitteru, gdje je postao montažu svog slavlja nakon najvećeg uspjeha karijere s načinom kako Kylian Mbappe slavi gol. "Kako izgleda kada naručujete online i kako doista izgleda kada vam dostave", napisao je sprdajući se na svoj račun. Ćorić je dodao: "Kylian Mbappe, oprosti što sam ti ukrao proslavu."

Pročitajte više