Ćorić natjerao Maksimir da zaboravi na Pjacu

Foto: Hina

DVA BLJESKA Ante Ćorića donijela su Dinamu veliku prednost od 2:0 nakon prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka protiv imenjaka iz Tbilisija.

Dinamov buntovni klinac dvosturko je spasio hrvatskog prvaka protiv gruzijskog; sjajnom asistencijom za prvi i rutinskim poentiranjem kod drugog gola, u razmaku od samo dvije minute na kraju prvog poluvremena u najbolje vrijeme utišao je već prilično glasne zvižduke publike zbog opet potpuno izgubljenog Dinama, koji nije mogao povezati dva dodavanja, dok su mu se ponovno neugledni i par klasa niže kvalitetni gosti šetali kaznenim prostorom i oko njega, te samo zbog spomenutih nedostataka nisu poveli prije polovice prvog dijela.  
 
Nadalje, Ćorić je barem na jednu utakmicu, pa makar i protiv 237. kluba UEFA-ine tablice, natjerao navijače i sve u klubu da ne kukaju za Markom Pjacom, koji je napunio Dinamovu blagajnu, ali je njegovim odlaskom u momčadi ostala teško nadoknadiva praznina u pogledu klase. Ćorić je, kao i Rog, te Soudani, imaju za donošenje prevage i vođenje momčadi kojoj ne ide prema pobjedi protiv ovako slabih suparnika, a vjerojatno i protiv onog kojeg donese ždrijeb u play-offu za LP, ali tek će skupina "najelitnijeg nogometnog natjecanja" pokazati pravu vrijednost preostalih Dinamovih zvijezda.
 
Što se tiče kvalitete protivnika zagrebačkog Dinama u ljetnim pretkolima, sada već možemo govoriti o trendu, koji nam pokazuje da klub Mamićevih jače protivnike ždrijebom dobiva i jedva prolazi u ranijim predfazama LP, da bi nakon toga put bio daleko lakši i prohodniji; prije četiri godine Šerif je u 2. pretkolu svladan u osmoj minuti sudačke nadoknade, nakon čega se Čačićev Dinamo do skupine LP prošetao preko Šerifa i Maribora. Prošlog ljeta Dinamo je opasno visio protiv Moldea u 3. pretkolu (dok se kontra luksemburške Fole u drugom osramotio), da bi u play-offu LP pokazao koliko mu je Skenderbeg nedorastao.
 
Tako je i ovog ljeta, jer gledajući Dinamo Tbilisi i uspoređujući ga s Vardarom protiv Dinama pretkolo ranije, kvaliteta je debelo na strani makedonskog prvaka, kojeg je Dinamo prošao daleko teže nego što kazuje ukupni skor od dvije pobjede s gol-razlikom 5:3.
 
Kranjčar je prije utakmice s Gruzijcima poručio da neće eksperimentirati, ali ipak je protiv Tbilisija predstavio temeljito renoviranu momčad, iz koje su ispali Schildenfeld i Matel, a na osjetljivim pozicijama zamijenili su ih mladi Benković i oporavljenik Pivarić. Puno se pisalo o tjeranju Ježine, ali on je ionako samo bio privremeni golman dok se Eduardo ne vrati s kasnijeg odmora, kao što se Ćorić više ne duri zato što je otišao Pjaca. U promjene zbog više sile spada i prisilna zamjena već u osmoj minuti, kada je ozlijeđenog Machada zamijenio Fernandes. 
 
Kao što smo istaknuli, Dinamo je opet jako loše ušao u utakmicu, prvih pola sata se, kako je rekao Kranjčar, "tražio". Pitanje je kako bi se i kad pronašao da je u gol ušao neki od projektila koji su za to vrijeme fijukali oko Eduardovog gola, od kojih je mreži najbliži bio Čanturašvilijev. Dinamo starta dizelaški, djeluje nepripremljeno i mekano, dok mu je igra ponovno prvu trećinu utakmice bila nepovezana, a dodavanja neprecizna. 
 
Sve to protiv Vardara je zamaskirao Pjaca, a kontra Tbilisija ulogu je preuzeo Ćorić. Gostujući Dinamo u nastavku je krenuo po gol i to prilično naivno, ostavljajući ogroman prostor domaćem, koji to nije iskoristio. Ali i ovo je sasvim lijepa i dovoljna prednost pred gostovanje kod kluba kojem je na dnu UEFA-ine tablice koeficijenata, prva susjeda Dinamova filijala.

Pročitajte više