HRVATSKA PRVAK SVIJETA U TENISU

Ćorić: Nije mi se igralo pa sam Čili rekao da sve riješi prije

Foto: EPA-EFE

BORNA ĆORIĆ bio je spreman za odlučujući meč u finalu Davis Cupa u slučaju slabije izvedbe Marina Čilića, ali to se srećom nije dogodilo.

Najbolji hrvatski tenisač je odigrao fantastično, pobijedio Lucasa Pouillea 7:6, 6:3, 6:3 i tako donio Hrvatskoj drugi Davis Cup naslov u povijesti. 

Ćorić je duhovito nakon finala rekao da je Čilić morao pobijediti jer se njemu nije igralo.

"Čila je odigrao fenomenalan meč. U prvom setu sam bio nervozan, ali Čili sam rekao da to riješi prije i da se meni stvarno ne igra pa je riješio sve u tri seta. Stvarno je bila fenomenalna sezona, ovo je kao šlag na tortu, daleko najbitniji trofej u mojem cijelom životu. Sada treba par dana slaviti", rekao je Ćorić poslije finala za HRT.

Naravno, nema nikakve sumnje da bi mentalno možda i najbolji hrvatski sportaš bio spreman za izazov u petom meču da je došlo do toga. Ćorić ima 22 godine, a već je skupio puno mečeva koje je morao izvlačiti u napetim situacijama. Prvi ATP naslov 2016. osvojio je nakon što je spasio 6 meč lopti protiv Nijemca Kohlschreibera u Marrakechu, a u polufinalu Davis Cupa protiv Amerikanca okrenuo je 1:2 u setovima protiv Tiafoea u odlučujućem petom meču.

Pročitajte više