BORNA ĆORIĆ

Ćorić se skoro vratio, no na kraju je ispao u četvrtfinalu u Kini

Foto: Hina

NAJBOLJI hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u kineskom Zhuhaiju nakon što je u četvrtfinalu izgubio od Australca Alexa De Minaura (ATP 31.) 2:6, 6:4, 4:6 za dva sata i 19 minuta igre. 

Bio je to prvi međusobni susret 22-godišnjeg Hrvata i 20-godišnjeg Australca, koji je radio puno manje neprisiljenih pogrešaka u meču.

Prvi hrvatski reket je loše ušao u meč. Već u prvom gemu je izgubio svoj servis. Mogao se odmah vratiti, u drugom gemu je imao break-loptu za povratak u set, ali nije uspio. Nažalost, u sedmom gemu Ćorić je drugi put izgubio svoj servis i set je nakon 37 minuta otišao u nepovrat.

Na otvaranju drugog seta gledali smo potpuno istu sliku. Australac je u prvom gemu napravio break i poveo 2:0. Ćorić je uzvratio s tri gema u nizu okrenuvši rezultat u svoju korist (3:2), ali je kod rezultata 3:3 ponovno ispustio svoj servis. Srećom, već u idućoj igri ga je vratio izjednačivši na 4:4, a potom je dobio još dva gema u nizu za 6:4 i 1:1 u setovima.

Odlučujući set opet je bolje započeo Australac i u trećem gemu došao do breaka za vodstvo od 2:1, a Ćorić do kraja nije imao snage doći ni do break-lopte na servis De Minaura. 

De Minaur će u polufinalu igrati protiv Španjolca Roberta Bautista Aguta koji je u četvrtfinalu bio bolji od Talijana Andreasa Seppija 6:2, 6:2.

U drugom polufinalu igrat će Francuz Adrian Mannarino i Španjolac Albert Ramos - Vinolas.

Pročitajte više