Ćorluka Englezima: Imate dobre igrače, ali slabu reprezentaciju!

VEDRAN ĆORLUKA izjavio je za britanski Sky Sports kako je Engleska slaba reprezentacija sastavljena od dobrih nogometaša.

Govoreći o utakmici na Wembleyju, stoper Manchester Cityja izjavio je kako će Hrvatska potvrditi snagu:

"Svima ćemo dokazati da smo najbolja momčad u skupini. Mislim da se Engleska mora jako namučiti kako bi došla do boda. To što smo se plasirali na završnicu Eura ne znači da ćemo na Wembleyu spustiti papučicu s gasa. Naprotiv, želimo dokazati da smo najbolji u grupi. Wembley je fantastična pozornica za veliki događaj i nastojat ćemo pokazati koliko vrijedimo",  rekao je 21-godišnji Ćorluka.

O McClarenovoj momčadi, odredio se, nema pretjerano dobro mišljenje:

"Engleska ima u svom sastavu puno dobrih igrača. Među najboljima su na svijetu, no zajedno na terenu ne ostavljaju takav dojam."

U budućnosti, procjenjuje, Gordi Albion neće biti popunjen tako dobrim pojedincima.

"Teško je reprezentaciji kad u Premier ligi igra toliko stranaca. Ima klubova u kojima nema niti jednog Engleza. Trebalo bi biti puno više igrača kao što su moji suigrači Micah Richards ili Michael Johnson."

"Mislim da Engleska mora napraviti zaokret. Mora odgajati svoje, domaće igrače. To znači da igrači poput mene onda ne bi mogli igrati na Otoku, no vodstvo FA-a mora donijeti odluku želi li najbolju ligu ili uspješnu reprezentaciju!", zaključio je Ćorluka.

M.J./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više