Ćorluka: Tottenhamu je potrebna samo jedna pobjeda pa će se nešto pokrenuti

VEDRAN ĆORLUKA Tottenhamu se pridružio u doslovno zadnjoj sekundi; dugo najavljivani transfer realiziran je tek u posljednjim satima prijelaznog roka, a navijači su se ponadali da će Čarli pokrpati neuvjerljivu obranu Spursa. Otkad je došao na White Hart Lane Ćorluka je odigrao četiri utakmice i nije bio među lošijim pojedincima (što je u današnjem Tottenhamu kompliment), ali klub i dalje gubi. Zbog užasnog starta Tottenham se sada mora boriti za opstanak u ligi, a kao jedina šansa za spas sezone apostrofiran je Kup Uefa, u kojem Čarli ne može sudjelovati jer je ove sezone već nastupao u Europi za Manchester City.

"Naravno da me to frustrira, ali barem ću biti svjež za prvenstvene utakmice", kazao je Ćorluka, ali dodao i da ne žali zbog europskih utakmica koje je odigrao za City. "Drago mi je jer sam svoje bivše suigrače posljednjim penalom uveo u Kup Uefa u kojem im želim puno uspjeha. Siguran sam da će se dobro snaći i bez mene", kazao je Ćorluka engleskim novinarima.

Čarli je iz Cityja "pobjegao" taman prije nego je u klub stigao priljev milijuna s Bliskog istoka, ali on tvrdi da to za njega ništa ne mijenja. "Kao što sam rekao, Cityju želim sve najbolje, ali moja je želja bila doći u Tottenham", odlučno će Ćorluka, a jedan od razloga je svakako i Luka Modrić.

"Modrić će početi kreirati i zabijati golove kad se privikne na Englesku"

"Drago mi je što opet dijelim svlačionicu sa svojim prijateljem. Upoznali smo se kad sam imao 14 godina i bio u mladoj momčadi Dinama. On je moj najbolji prijatelj, čak smo i u reprezentaciji uvijek bili cimeri", priča Ćorluka i uvjerava engleske novinare kako će se Modrić uskoro pokazati u svom punom sjaju. "Luka se s loptom u nogama osjeća jako ugodno. Potrebno mu je vremena da se prilagodi na Englesku, ne samo na nogomet, nego i na život. Ali siguran sam da će uskoro početi kreirati golove, ali ih i zabijati", kaže Ćorluka koji dobro zna koliko je teško naviknuti se na Premiership.

Iako je u Engleskoj već godinu dana za vrijeme kojih je odigrao 46 utakmica za Manchester City, Ćorluka priznaje kako mu je potreban period adaptacije na novu sredinu. "U Tottenhamu mi je još sve novo, ali snalazim se. Uživam igrati s novim suigračima i siguran sam da je samo pitanje vremena prije nego naša kvaliteta počne dolaziti do izražaja. Tottenham je dobra momčad, predobra da bi bila na zadnjem mjestu tablice. Mislim da nam je samo potrebna ta prva pobjeda nakon koje će sve krenuti nabolje. Ali do nje moramo doći što prije inače će nam biti jako teško. Potrebna nam je ne samo pobjeda, nego nekoliko uzastopnih pobjeda", govori Ćorluka.

Gostovanje Engleza u Zagrebu što prije zaboraviti

Kad hrvatski reprezentativci razgovaraju s Engleskim novinarima, neizbježno je pitanje o posljednjem gostovanju Gordog Albiona u Zagrebu. Fabio Capello donio im je osvetu koju su dugo čekali. "Da budem iskren, to je utakmica koju što prije želim zaboraviti. U Hrvatskoj svi još pričaju o tom porazu i svi smo razočarani. Ali meni je osobno bilo puno teže prihvatiti poraz od Turske u četvrtfinalu Europskog prvenstva. Sada se barem imamo šansu oporaviti, dok su nam te večeri u Austriji svi snovi iskliznuli kroz prste", prisjeća se Ćorluka najtužnije večeri hrvatskog nogometa.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više