MMA

Cormier: Fedor bi u UFC-u u najboljem slučaju bio prosječan borac

Foto: AP Photo/Jeff Chiu, Jason Silva/AGIF (via AP), Guliver Image

BIVŠI UFC-ov prvak u poluteškoj i teškoj kategoriji Daniel Cormier, kojeg pamtimo po trilogiji sa Stipom Miočićem, u emisiji Debate DC-a raspravljao je o tome bi li Fedor Emelianenko bio uspješan u UFC-u. Legendarni ruski borac, kojeg mnogi smatraju najboljim MMA borcem ikada, večeras će možda i okončati karijeru borbom u Bellatoru protiv Tima Johnsona, a Cormier smatra da se Fedor ne bi proslavio u UFC-u.

"Ne bi dobro prošao protiv Dos Santosa i Velasqueza"

"Govorimo o periodu između 2009. i 2011. godine. To je vrijeme kada su UFC i Fedor pregovarali i pokušali učiniti nešto po pitanju njegovog dolaska. Dugo su u UFC-u bili zainteresirani, sve dok on nije otišao u Bellator, a tada je očito otpala mogućnost njegova dolaska u UFC", započeo je pa nastavio:

"Međutim, cijelo vrijeme Fedor je lutao po drugim organizacijama. Mislim da bi pobijedio Brocka Lesnara da su se borili, ali izuzev toga, vjerujem da Fedor ne bi dobro prošao u UFC-u. Mislim da je on svojim nepotpisivanjem za UFC ostavio dilemu, ali realnost je da on ne bi dobro prošao poput tipova kao što su Junior Dos Santos ili Cain Velasquez. Mučio bi se borcima poput Cheicka Konga. Emelianenko ne bi pobijedio borce koji su bili pri vrhu UFC-a u to vrijeme. Siguran sam u to.''

"Fedor bi u UFC-u bio prosječan"

Dodao je kako smatra da bi Fedor u UFC-u bio prosječan borac.

''Znam da ćete reći kako je on pobijedio Minotaura i Franka Mira. Međutim, koliko god je Fedor velik, on bi u to vrijeme bio najviše prosječan. Kažem vam, Fedor Emelianenko bi u najboljem slučaju bio prosječan UFC borac u periodu od 2009. do 2011. godine", rekao je.

Pročitajte više