Coulthard: Prebit ću tog malog glupana Massu!

FELIPE MASSA je poručio Davidu Coulthardu kako ne očekuje od njega da mu se ispriča zbog njihovog međusobnog sudara na Velikoj nagradi Australije. Coulthard je bio jako ljut na Ferrarijevog vozača nakon što su se njihovi bolidi dodirnuli u 26. krugu utrke.

"Prebit ću tog malog glupana Massu", urlao je Coulthard nakon utrke.

"Ima brži bolid, ali trebao bi znati kako se pretječe, a ne da se zabije u mene."

Taj je incident Coultharda izbacio iz utrke i vozač Red Bulla rekao je da bi se Massa trebao ispričati. Brazilac, pak, tvrdi kako nije napravio ništa zbog čega bi se trebao ispričati.

Massa je na kraju ipak priznao da je ovo bio katastrofalan start sezone za Ferrari.

"Sezona je počela loše, imali smo problema s motorom što nije običaj za momčadi poput naše."

Pospani ferrarijevci

Talijanski F1 div dodatno se osramotio na prvoj utrci sezone u Australiji. Dvojici mehaničara je očito utrka bila dosadna pa su iskoristili trenutak i malo zadrijemali. Temperatura je na stazi bila preko 40 stupnjeva Celzijevih, što je sigurno utjecalo na to da su mehaničari malo "ubili oko". Jedan se je zavalio i zadrijemao, a drugom je kao jastuk poslužila - kaciga.

Kada se na to nadoveže slab plasman Ferrarija u Australiji, možemo zaključiti kako nova sezona za Ferrari nije mogla početi gore. No, iz Ferrarija najavljuju da bi za tjedan dana u Maleziji sve trebalo izgledat sasvim drukčije.

Korak do neslavnog rekorda

Samo sedmorica od ukupno 22 pilota ušli su u cilj prve utrke nove sezone SP-a Formule 1 u Melbourneu. U dvadeset proteklih godina samo su dvije utrke odnijele više "žrtava".

Šest vozača završavalo je utrke u Indianapolisu 2005. godine, te u Barceloni 1996. godine. Indianapolis je, međutim, bio specifičan po tome da je istih šest vozača (tri momčadi) startalo, dok je ostalih 14 (sedam momčadi) bojkotiralo utrku ne želeći voziti na Michelinovim gumama.

Tom prilikom u konkurenciji pilota Ferrarija, Midlanda i Minardija slavio je Michael Schumacher.

Rekord po najmanjem broju vozača koji su završili jednu F1 utrku zasad još uvijek drži VN Monaca 1996. godine, kada je u kaotičnoj utrci po kišovitom vremenu jedini put u karijeri slavio Francuz Olivier Panis. U cilj su ušla samo četiri vozača.

Najviše vozača, njih 25 od ukupno 33 na početku utrke, ispalo je tijekom utrke u Indianapolisu davnog 29. svibnja 1951. godine.

Samo sedam vozača, kao i u Melbourneu, utrke je završavalo 1993. u Južnoafričkoj Republici i 1990. godine u Monte Carlu.

F.V.
Foto: AFP

Pročitajte više