Courtois stiže u Madrid, evo kad će ga Real predstaviti

Foto: Getty Images / Guliver Image

DOLAZAK Thibauta Courtoisa u Real Madrid pitanje je dana, a sada se i točno zna kada će se dogoditi njegovo službeno predstavljanje. Prema informacijama radija Onda Cero službeno najbolji vratar Svjetskog prvenstva u Rusiji bit će predstavljen na Santiago Bernabeu stadionu u četvrtak oko 13:30 sati. 

Chelsea će od njegovog transfera zaraditi 35-40 milijuna eura. Jasno, jedan od najboljih europskih vratara koštao bi puno više, ali mu sljedećeg ljeta istječe ugovor s londonskim klubom pa bi mogao otići kao slobodan igrač, što na Stamford Bridgeu nisu mogli dozvoliti već zaraditi što im se nudi. Courtois će potpisati ugovor na šest godina.

Također, unatoč dolasku Courtoisa u Realu će ostati i Keylor Navas, koji je osvojio tri vezane Lige prvaka. Iako često osporavan, Kostarikanac je u brojnim utakmicama bio jedan od spasilaca europskog prvaka i borit će se s Belgijcem za status jedinice.

Na drugoj strani Chelsea užurbano traži zamjenu, a pored Jordana Pickforda (Everton) i Jacka Butlanda (Stoke City) odluka je pala na Kepi Arrizabalagi iz Athletic Bilbaoa, za kojeg će Bluesi platiti čak 80 milijuna eura i učiniti ga najskupljim vratarom svih vremena. Zanimljivo, mladi 23-godišnji Baskijac dugo je vremena bio na meti Reala, koji ga je pokušavao dovesti, ali je Bilbao odbijao sve ponude.

Ipak, ovu od 80 milijuna nije mogao, pa će Arrizabalaga uskoro krenuti prema plavom dijelu Londona na potpis ugovora.

Pročitajte više