Couture protiv Gonzage obranio naslov prvaka UFC-a

RANDY COUTURE sinoć je u srazu s Gabrielom Gonzagom koji je prije nekoliko mjeseci nanio težak poraz Mirku Filipoviću, obranio naslov prvaka UFC-a. Mečevi su se održavali u Mandalay Bay centru u Las Vegasu.

44-godišnji Couture već je u prvoj rundi teže ozlijedio Gonzagu koji je krvario iz nosa tijekom cijele borbe. Već na kraju prve runde Gonzagino je cijelo lice bilo krvavo, disao je na usta jedva dolazeći do zraka i pljuvao je krv. U drugoj rundi Couture mu je također zadao nekoliko dobrih udaraca, kao i u trećoj u kojoj je nakon minutu i 37 sekundi borbe meč prekinut.

Gonzaga je imao tijekom meča nekoliko dobrih udaraca, čak i tri high-kicka no niti jedan udarac nije jače uzdrmao Couturea. Svi mediji pišući izvještaj s borbe prisjećaju se i udarca kojim je Gonzaga srušio Mirka, no navode kako mu na taj način nije uspjelo srušiti prvaka.

Bila je to druga Coutureova pobjeda ove godine. Prvu je zabilježio u svibnju protiv Tima Sylvie nakon jednogodišnjeg izbivanja iz kaveza.

Nakon poraza od Gonzage, Mirko će se prvi put u kavez naći 8. rujna u Londonu i to protiv Cheicka Konga, 5 centimetara višeg i 10 kilograma težeg borca koji u svojoj karijeri ima score 20-3-1.

A.H.
Foto: UFC.com

Pročitajte više