Crazy Joea ne napušta optimizam: Čvrsto vjerujem u osvajanje naslova!

HERTHINI nogometaši dišu kao jedan kroz prvenstvene utakmice njemačke Bundeslige i složni su u namjeri da sezonu okončaju naslovom prvaka.

U sastavu kandidata za krunu na kraju sezone nalaze se i dva Hrvata, pristigli Marko Babić i najbolji stoper njemačkoga nogometnog prvenstva Josip Šimunić. Nakon što je Wolfsburg u prošlome kolu porazom 2:0 protiv Energie Cottbusa propustio priliku pobjeći na pet bodova viška u odnosu na Herthu, Šimunić i društvo dvjema vezanim pobjedama nakon 29 odigranih utakmica zaostaju dva boda (57:55) u odnosu na vodeću momčad prvenstva.

Kapetan Herthe Arne Friedrich tako tvrdi:

"Prilika za osvajanje prvenstva nikada nije bila tako blizu nadohvat ruke. Imamo izvrsnog trenera, propuštamo malo prilika, hladnokrvni smo u završnici i taktički sjajno postavljeni. Možemo li postati prvaci? Ne vidim zašto ne bismo mogli. Prigrlit ćemo šansu i već u utakmici protiv HSV-a napraviti veliki korak prema Ligi prvaka".

Spomenuti susret igra se u Hamburgu 3. svibnja u sklopu 30. kola raspleta njemačkog nogometnog prvenstva, a i Josip Šimunić misli da će ta utakmica usmjeriti momčad prema naslovu.

"Nakon te utakmice vraća nam se Andrej Voronjin, a i Arne Friedrich će odigrati završnicu prvenstva. Čvrsto vjerujem da možemo doći do naslova prvaka", kazao je hrvatski nogometni reprezentativac.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više