Crespova ispovijest: Orgije, nesuđeni odlazak u Real i problemi s Bielsom

Foto: Getty Images / Guliver Image

HERNAN CRESPO jedan je od nezaboravnih slavnih napadača koji je svojim golovima u Parmi, Laziju, Interu, Chelseaju i Milanu obilježio kraj 20. i početak 21. stoljeća.

Sjajni argentinski golgeter, a danas trener Defense, bio je među najomiljenijim igračima među navijačima, ali i navijačicama, o čemu je posebno govorio u intervjuu za Marcu.

"Bilo je svega, pa i orgija. U to vrijeme sam bio samac, slavan, mlad i nogometaš... Samo sam koristio određene privilegije. To je sve bila posljedica velike popularnosti i slave, ali danas vidim neke nogometaše koji te posljedice vide kao svoj prioritet u nogometu, a to nije dobro", rekao je Crespo.

"Nikada nisam odveo djevojku svojoj kući, tek s 27 godina kada sam se krenuo zabavljati sa sadašnjom suprugom Alessijom, s kojom imam kćeri. Ona je ljubav mog života i s njom sam osjetio potrebu da osnujem obitelj. Ona je prva i jedina djevojka koju sam upoznao sa svojima", otkrio je Argentinac.

Crespo je tri puta bio na korak od Reala, ali...

Tijekom bogate karijere Crespo je briljirao najviše u Serie A, a Italija je postala njegov drugi dom. Međutim, sve bi bilo drukčije da je zaigrao za Real, a bilo je prilika.

"Sjećam se, 2002. godine igrao sam u Laziju i bilo je pitanje tko će u Real - Ronaldo ili ja. Na kraju je Real kupio Ronalda, a ja sam ga naslijedio u Interu. No, da je Ronaldo ostao u Interu, potpisao bih tada za Real. Također, drugi put sam bio blizu Reala u siječnju 2009. I tada sam bio u Interu, ali kod Josea Mourinha i Real me je želio dovesti. Međutim, ponudili su mi ugovor na šest mjeseci zbog izbora u klubu. Nisam prihvatio", prisjeća se Crespo.

VIDEO Dugout: Legenda Južne Amerike Hernan Crespo

 

Perez je odabrao Zidanea umjesto njega, ostalo je povijest

I onda, nakon završetka karijere, opet mu nije bilo suđeno raditi u Realu.

"Radio sam s Carlom Ancelottijem u PSG-u. Nakon toga je on preuzeo Real i bila je ideja da mu budem pomoćnik u Madridu. Razgovarali smo o tome, ali je Florentino Perez želio da pomoćnik bude Zinedine Zidane i recimo da je bio u pravu".

Podsjetimo, Zidane je kao pomoćnik Ancelottija 2014. stigao do La Decime (10. naslova europskog prvaka), a potom je naslijedio Talijana na mjestu prvog trenera i zajedno s Lukom Modrićem, Sergiom Ramosom, Cristianom Ronaldom i ostalima ispisao povijest - osvojio tri Lige prvaka zaredom. 

Bielsa ga sjeo na klupi, a Argentina ispala u skupini Svjetskog prvenstva

Crespo je u karijeri zabio 273 klupska gola, a za Argentinu je 35 tresao mreže te je četvrti strijelac u povijesti reprezentacije. Ipak, kao da nikad nije dobio ulogu kakvu je zasluživao u nacionalnoj momčadi tih godina kod tadašnjeg izbornika Marcela Bielse, koji je vodio Argentinu od 1998. do 2004. 

"Bielsa nikad nije želio staviti Gabriela Batistutu i mene u napadu. Nikad nije ni pokušao. Kroz kvalifikacije i pripreme sam igrao od početka, a onda je stiglo Svjetsko prvenstvo 2002. i ostao sam na klupi. Nije to trebao učiniti", kaže Crespo kojem je Bielsa u pobjedi nad Nigerijom (1:0) dao desetak posljednjih minuta.

Nakon toga je uslijedio poraz od Engleske (0:1), Crespo je igrao pola sata, a isto je dobio i u remiju sa Švedskom (1:1), protiv koje je zabio u 88. minuti, ali je Argentina ispala s turnira. 

Embed from Getty Images

Crespo je kroz karijere osvajao naslove prvaka Argentine s Riverom, Italije s Interom, tadašnji Kup UEFA-e s Parmom, uz četiri talijanska Superkupa, a u finalu Lige prvaka 2005. zabio je dva gola u pet minuta. Ipak, unatoč vodstvu Rossonera 3:0 na poluvremenu, Redsi su u šest minuta nastavka senzacionalno izjednačili na 3:3 te na koncu postali europski prvaci nakon penala u Istanbulu. 

Pročitajte više