Cristiano Ronaldo izjednačio mitski rekord legendarnog Alija Daeija

FRANCUSKA i Portugal odigrali su spektakularnu utakmicu trećeg kola skupine F. Završilo je 2:2, a Portugal je prvi poveo.

Vodeći pogodak za Portugal na Puškaš Areni u Budimpešti postigao je Cristiano Ronaldo u 31. minuti iz kaznenog udarca koji je skrivio francuski vratar Hugo Lloris nokautiravši Danila pri pokušaju boksanja lopte.

Francuska je izjednačila u drugoj minuti sučevog dodatka u prvom poluvremenu, također iz jedanaesterca, dosuđenog zbog prekršaja Semeda na Mbappeu, a precizan je bio Karim Benzema.

Isti je igrač postigao pogodak u 48. minuti na asistenciju Paula Pogbe.

Konačnih 2:1 postavio je Cristiano Ronaldo u 60. minuti, ponovo iz kaznenog udarca, dosuđenog zbog igranja rukom debitanta Koundea. Portugalu je taj pogodak donio treće mjesto i plasman u osminu finala u kojoj će igrati protiv Belgije 27. lipnja u Sevilli.

Ronaldu je ovo već peti gol na turniru čime je uvjerljivo najbolji topnik dosadašnjeg dijela Eura. No, legendarni Portugalac večeras je dostigao još jedan rekord za koji su mnogi tvrdili da neće nikad biti dostignut.

Naime, Ronaldo je s dva gola Francuskoj došao do 109 golova u dresu Portugala, a isti broj pogodaka u dresu Irana zabio je legendarni Ali Daei.

Bivši napadač Bayerna je u periodu od 1993. do 2006. u 149 nastupa za Iran zabio 109 golova. Do večeras nitko u reprezentativnom nogometu nije zabio toliko. 

Pročitajte više