Cristiano Ronaldo je najgori izvođač slobodnjaka u Serie A

Foto: Guliver Image/Getty Images

NEVJEROJATNO, ali istinito. Cristiano Ronaldo još nije zabio gol iz slobodnog udarca u dresu Juventusa. Portugalski stroj za golove je prošlog ljeta stigao u Torino, a u dresu Stare dame je 24 puta pokušao pogoditi iz prekida. Nijednom nije pogodio, u 15 navrata je lopta završavala u živom zidu, dva puta je promašio vrata, a sedam puta mu je golman obranio.

Statistički, Ronaldo je najgori izvođač slobodnjaka u Serie A. Jedini igrač koji je u povijesti Serie A statistički lošiji od Ronalda je nogometaš Frosinonea Camillo Ciano, koji je prošle sezone izveo čak 21 neuspješan pokušaj iz slobodnih udaraca. No, Frosinone nastupa u drugoj ligi pa je Ronaldo usamljen na vrhu najgorih izvođača u Italiji.

Ronaldo je u karijeri bio prepoznatljiv po odlično izvedenim slobodnim udarcima. Za United, Real i reprezentaciju Portugala zabio je niz prekrasnih golova, ali u dresu Juventusa mu ne ide. U dresu Reala je izveo 450 slobodnih udaraca i zabio je 30 golova.

Mnogi smatraju da bi Ronaldo trebao prepustiti izvođenje prekida drugim igračima jer Juventus ima pouzdane izvođače slobodnjaka kao što su Paulo Dybala (devet golova iz slobodnih udaraca za Juve) i Miralem Pjanić (sedam).

Pročitajte više