CRNA NEDJELJA ZA HRVATE Milan i četvrtu sezonu zaredom ostao bez Lige prvaka

Foto: Getty Images / Guliver Image

TREĆI susret zaredom Milan ne zna za pobjedu u Serie  A, čime je i službeno ostao bez Lige prvaka - četvrtu sezonu u nizu. Rossoneri, na čijoj je klupi ostao Mario Pašalić, odigrali su svega 1:1 kod davljenika Crotonea u 34. kolu talijanskog prvenstva. Također, ove nedjelje gotovo svi Hrvati ostali su bez pobjede, a većina je potpisala poraze. 

Domaćin je poveo golom Trotte u 8, a momčad Vincenza Montelle izjednačila preko Gabriela Palette u 50. minuti. Međutim, unatoč pritisku i šansama do kraja susreta nije uspjela preokrenuti, a crveni karton je u finišu dobio i Juraj Kucka, te je Milan ostao na šestom mjestu u borbi za Europa ligu, s tim da ga može stići gradski rival Intera ako večeras svlada Napoli u derbiju na Giuseppe Meazzi.

Novi kiks Milana nije iskoristila ni Fiorentina, koja je šokantno izgubila kod budućeg drugoligaša Palerma s 2:0 na Siciliji golovima Diamantija u 32. i Aleesamija u 90. minuti. Josip Posavec ispratio je pobjedu Palerma s klupe, dok su Viola nije uspjela bez Nikole Kalinića. Milan Badelj odigrao je cijeli susret i zaradio žuti karton, a Hrvoje Milić izašao iz igre u 38. minuti.

Stipe Perica je od 46. minute igra za Udinese u pototopu kod Bologne 4:0, a Andrija Balića ponovno ostao bez minuta na terenu. Hrvatskom napadaču i njegovoj momčadi presudili su Destro u 2. i 59, Taider u 46, dok je autogol u 68. potpisao Danilo.

Porazom kod Cagliarija 1:0 od Serie A se i službeno oprostila Pescara, koja će sljedeće sezone igrati u Serie B, a jedini gol zabio je Joao Pedro u 23. minuti iz penala. Empoli je kod kuće izgubio od Sassuola s 1:3, a Ivan Jurić i njegova Genoa ponovno razočarali svoje navijače u Liguriji, gdje ih je svladao Chievo s 1:2.

Giovanni Simeone nije iskoristio penal u 36, ali je Goran Pandev donio vodstvo Genoi. Međutim, Chievo se uspio vratiti preko Bastiena u 60, dok je ekipi iz Verone pobjedu donio Birsa 10 minuta kasnije. 

 

 

Pročitajte više