Crni dan hrvatskog tenisa: U 1. kolu pao i Marin Čilić

MARIN ČILIĆ je upotpunio crni dan hrvatskog tenisa. Nakon Ančića i Karlovića, Čilić je također ispao u 1. kolu. U Sankt Peterburgu ga je svladao Kazahstanac Mihail Kukuškin 7:6(4), 4:6, 7:6(6)...

Dramatičan meč je trajao skoro dva sata, a kulminirao je u tie-breaku trećeg seta. U njemu je Čilić dva puta imao mini break. Vodio je 3:1, pa i 5:4 uz dva servisa. Prvi je iskoristio (6-4) čime je došao do prve meč lopte na svoj servis. No, u tom trenutku Čilić nije iskoristio meč loptu, kao niti narednu, te je Kukuškin izjednačio na 6:6.

Kukuškin je dobio i naredna dva poena, čime je upotpunio niz od četiri poena zaredom čime su se svi hrvatski tenisači oprostili u 1. kolu ovog tjedna.

U prvom setu su oba tenisača napravila po jedan break, s tim da je 158. igrač na svijetu više prijetio. Gotovo je u svakom gemu bio nadomak breaka, ali Čilić je uspio prebroditi sve krize, te je došao do tie-breaka.

U njemu je s mini breakom poveo 2:1, ali je uskoro bio u zaostatku 3:5 čime je suparniku ponudio previše prostora kojeg je Kazahstanac iskoristio.

Čilić je na početku drugog seta došao do breaka prednosti, ali nastavilo se njegovo mučenje na servis, pa se tako spašavao kod 4:3 i na kraju ipak ishodio ulazak u treći set.

Tamo je, pak, Kukuškin vodio 4:1 s jednim breakom i bio nadomak jedne od najvećih pobjeda u karijeri. Čilić se vratio do 4:4 i u tim trenucima je zagospodario servisima na terenu. No, u tie-breaku je ostao bez završnog udarca makar je imao meč u džepu.

Kukuškin je imao čak više break lopti (10-7), te čak deset as servisa. Čiliću nije pomoglo niti što je osvojio više poena u meču (129-123), a najslabije je koristio servis igru, te je ispustio čak 47 poena na prvom udarcu.

ATP Sankt Peterburg, 1. kolo:

Kukuškin - Čilić (5) 7-6 (4), 4-6,7-6(6)

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više