Crni oblak nad Atleticom: Najmanje tri mjeseca bez fantastičnog Slovenca

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAJBOLJI golman La Lige i jedan od najboljih vratara svijeta, zbog teške ozljede ramena na utakmici njegovog Atletica i Villarreala (0:3), neće igrati iduća tri do četiri mjeseca.

Slovenac Jan Oblak (23), službeno najbolji golman Španjolske u prošloj sezoni, dok je u ovoj mrežu sačuvao na čak 11 od 15 utakmica koje je igrao, morao je iz igre na spomenutom gostovanju u 15. kolu Primere već u 40. minuti.
 
Ozlijedio se prilikom pokušaja obrane udarca za drugi Villarrealov gol, ali nije se činilo da je povreda tako teška. Ipak, dan kasnije španjolski mediji otkrivaju da situacija s njegovim ramenom traži dugo liječenje i oporavak.

Na spomentuoj utakmici morao ga je zamijeniti Miguel Angel Moya koji je do Oblakova dolaska iz Benfice u ljeto 2014. (za 16 milijuna eura) bio prvi Atleticov golman dok se nije ozlijedio. Oblak je priliku koju je dobio zbog suparnikove nevolje maksimalno iskoristio i dokazao se kao svjetska klasa.
 
Ali sada golman s najvećim postotkom utakmica u Primeri bez primljenog gola propušta veliki dio sezone. Sigurno neće igrati u osmini finala LP-a protiv Bayera, zatim derbi s Barcelonom u prvenstvu, a vjerojatno ni madridski derbi protiv Reala 9. travnja.

Pročitajte više