KALINIĆ PROMAŠIO PENAL, BADELJ SE OZLIJEDIO Fiorentina do remija u 94. minuti

Foto: Getty Images / Guliver Image

NIKOLA KALINIĆ promašio je penal za Fiorentinu u remiju (2:2) kod Sassuola u 35. kolu Serie A. Hrvatski napadač, koji je posljednji gol postigao 24. ožujka protiv Crotonea, imao je najbolju moguću priliku u 33. minuti s 11 metara. No, nije uspio.

Kalinić je šutirao u lijevi kut, ali ga je vratar Sassuola Andrea Consigli pročitao i obranio njegov udarac. Međutim, lopta se odbila ponovno do Kalinića, koji je šutirao, ali opet u istu stranu gdje na ležao vratar, umjesto da pogodi nebranjeni dio gola.

No, Fiorentina je već u 37. minuti preko Federica Chiese, koji je zabio za 1:0 nakon asistencije Borje Valera. 

Ipak, problem za momčad Paula Souze, ali i za hrvatsku reprezentaciju, dogodio se u 16. minuti utakmice, kada je igru zbog ozljede morao napustiti Milan Badelj. Još uvijek nije poznato o kakvoj se ozljedi radi, no time što veznjak nije mogao nastaviti utakmicu čini se kako bi moglo biti zabrinjavajuće. 

Nakon dodatnih pretraga znat će se kolika pauza čeka Badelja i je li u pitanju teža ili lakša ozljeda.

Hrvoje Milić ostao je na klupi za pričuve, a novi problemi za goste iz Firenze dogodili su se u 72. minuti kada je branič Gonzalo Rodriguez dobio drugi žuti karton. Sassuolo je iskoristio igrača više te preko Mattea Politana u 73. iz penala i Piera Iemmella u 83. preokrenula na 2:1.

Činilo se kako će Fiorentina ponovno izgubiti, ali je poraza u 94. spasio Federico Bernardeschi za konačnih 2:2.

  

 

Pročitajte više