Hrvatska se protiv Crne Gore sprema za Srbiju: "Sretni smo u Splitu"

Foto: Hrvatski rukometni savez

EUROPSKO rukometno prvenstvo službeno započinje 12. siječnja, a hrvatska muška reprezentacija u posljednjoj je pripremnoj fazi za skorašnju kontinentalnu smotru.
 
Pred sutrašnji prijateljski ogled humanitarnog karaktera s crnogorskom selekcijom u splitskoj Spaladium Areni s početkom u 20:30, hrvatski izbornik Lino Červar te reprezentativci Mirko Alilović i Jakov Gojun na današnjoj su konferenciji za medije u Splitu prokomentirali dosadašnji pripremni proces te dvoboj s Crnogorcima.
 
"Toliko je godina prošlo, ali zadovoljan sam kad ovdje vidim prijatelje koje dugo poznajem. Došli smo ovdje u Split i osjećamo se kao da smo došli doma. Htjeli bismo zaokružiti priču zlatom, ali bio bih bahat da otvoreno govorim o tome. Sretan sam što ćemo igrati u Splitu, centru Dalmacije, gradu koji živi za sport. Moramo se boriti za svaki centimetar jer ljudi u Splitu to zaslužuju", apostrofirao je, između ostalog, Lino Červar.
 
 
"Okružuje nas iskreni optimizam i osjećamo se dobro. Osjećamo se odgovorno da ne razočaramo, jer to nikako ne bih htio. Prva utakmica sa Srbijom bit će 160. put da vodim hrvatsku reprezentaciju. Dat ćemo sve od sebe da to opravdamo. Jako mi je važan timski duh, moramo uživati u zajedništvu. Naši igrači su ostali skromni iako igraju važne uloge u europskim klubovima. No, mi smo momčad bez zvijezda i zaista to mislim", nadodao je i u kratkim crtama najavio meč s Crnom Gorom u kojem će raspolagati s 18 igrača.
 
"Želim pobijediti u svakoj utakmici, ali moramo svima dati priliku da igraju. Moramo isprobavati igrače. Crna Gora je dobar protivnik protiv kojeg ćemo moći vidjeti koje su nam dobre i loše strane. Želimo pobijediti bez obzira na to tko će igrati."
 
U duhu izbornikovih riječi, i Jakov Gojun i Mirko Alilović iskazali su zadovoljstvo povratkom u Split i Spaladium Areni.
 
"Tu smo nakon devet godina opet. Tada smo bili golobradi mladići, a sad smo stariji i iskusniji. Uz Split nas vežu fantastične uspomene i atmosfera. Bit će još žešće od 12. do 16. siječnja. Odradili smo najteži dio priprema u Ivaniću, a sad se spremamo taktički za protivnike. Znamo što svi očekuju i već su nas okitili zlatom, ali idemo utakmicu po utakmicu. Prvo sutra riješiti Crnu Goru i vidjeti gdje su nedostaci koje ćemo popraviti do prve utakmice. Ne bojimo se nikoga, ali respektiramo svakog i moramo biti skromni. To će nam poslužiti kao dobra provjera da vidimo gdje smo. Dosta njihovih reprezentativaca igra u Mađarskoj, a dolaze bez Borozana koji je njihov najbolji igrač. Mi tu utakmicu idemo pobijediti. Bit će puno rotacija, ali zbog našeg samopouzdanja i osjećaja pred prvenstvo, bilo bi dobro da pobijedimo", rekao je vratar reprezentacije Mirko Alilović, a na njegova promišljanja nadovezao se Jakov Gojun.
 
 
"Mi smo svjesni što nas očekuje kući, u mom gradu, gdje sam 2009. prvi put nastupio. Svjesni smo koliki je ulog. Nama je najveća želja da odavde izađemo sa sva četiri boda, ali moramo ići stepenicu po stepenicu, utakmicu po utakmicu. Prva utakmica je s Crnom Gorom što nam je uvertira za Srbiju. Bez obzira što je prijateljska, mi ćemo ići 'na glavu'. Hvala svima koji su kupili ulaznice i pomogli KBC Splitu, i mi igrači smo donirali jedan dio sredstava", kazao je i ponovio kako je Hrvatskoj zlato, kako je naglasio, veliki motiv.
 
"Ako nemate motiv, ne možete se baviti sportom. Dugo je prvenstvo i daj Bože da svi budemo zdravi, siguran sam da ćemo doći do kraja."
 
Podsjetimo, Hrvatska se nalazi u Skupini A sa Švedskom, Srbijom i Islandom.
 

Pročitajte više