Cro Cop i Fedor na Staru godinu u Saitami?

EMINENTNI japanski sportski portal Sportsnavi, javlja da bi se vrlo lako moglo dogoditi da Mirko Filipović i Fedor Emelianenko na Staru godinu po drugi put odmjere snage.

Navodno da čelnici nove japanske asocijacije Dream svim silama pokušavaju dogovoriti ovaj mitski dvoboj koji je 2005. godine podigao nezapamćenu prašinu u svijetu mješovitih borilačkih sportova, a koji je nakon odluke sudaca otišao na stranu ruskog borca.

Fedor još uvijek ima važeći ugovor s internacionalnom organizacijom M-1, a posljednju borbu odradio je baš na turniru Yarennoka (japanski Dream) protiv  koreanskog diva Hong Man Choija. Posljednjih dana aktualizirala se već duže vrijeme prisutna glasina kako bi Rus ipak mogao prekinuti suradnju s dosadašnjim poslodavcem i preći u UFC gdje bi napokon mogao ući u ring protiv Randyja Coutura i postati apsolutni svjetski prvak.

Za lipan u igri LeBanner, Hong Man Choi, Mighty Mo, Kharitonov...?

Kod Cro Copa situacije je kudikamo jednostavnija. Mirko je uspješno odradio svoju prvu od tri dogovorene borbe za Dream. Drugi ulazak u ring na rasporedu je u lipnju, a kao najčešće spominjano ime može se čuti ono Mirkovog poznanika iz K-1 dana, francuskog veterana Jerome LeBannera. Osim Francuza, u igri su navodno i američki Samoanac razornog krošea Mighty Mo,
218 centimetara visok i 160 kilograma težak koreanac Hong Man Choi te vrlo opasni Rus Sergei Kharitonov.

Treba spomenuti da je i sam Filipović na svom blogu nedavno ustvrdio da mu je revanš protiv Emelianenka jedna od najbitnijih stvari koje bi volio napraviti u svojoj karijeri, a poznato je da je do sada neporaženi Rus u više navrata borbu protiv Mirka nazvao najtežom u karijeri.

Svi uvjeti za novi spektakl apsolutno su zajamčeni...

M.P.
Foto: Sherdog.com

Pročitajte više