Cro Cop izgubio zbog straha?

MOŽDA će se neki navijači Cro Copa naljutiti, ali dojam koji je hrvatski gladijator ostavio nakon borbe je da je izgubio zbog straha. Možda ne toliko od straha pred Minotaurom, već možda od toga da će dobiti ono što je cijeli život čekao – naslov prvaka.

Samouvjerenost uoči borbe u ovom je sportu potrebna, zbog toga ne treba kuditi Mirka da je bio presiguran u sebe. On je to morao biti, upravo zbog toga što da nije tako samouvjeren vjerojatno bi u nekim borbama morao biti iznijet s ringa.

Nije samouvjerenost kriva što je izgubio. Niti veličina Minotaura.

Sjećate li se koliko je puta Mirko dočekao s koljenom Minotaura kada ga je Brazilac želio srušiti na pod? Niti jednom. Koliko je puta Mirko udario Minotaura dok je ležao na parteru ili dok je pao kada je "fulao" Mirka? Samo jednom.

Možda nisam u pravu, no u razgovorima nakon borbe, analizirajući borbu i čitajući komentare, svi su se složili da je Mirko premalo pokazao, da on može puno više, a razlog tome je najvjerojatnije strah da ga Minotaur ne sruši.

Ono čega se najviše pribojavao Mirku se i dogodilo. Da je malo više pažnje posvetio svojim kvalitetama, a ne razmišljao o protivniku, Mirko je mogao doći do naslova svjetskog prvaka.

Imao je Cro Cop svojih prilika, no najbolju, na kraju prve runde, prekinulo je zvono.

Ne zaboravimo reći i to da je Minotaur bio svjestan činjenice da ako izgubi vjerojatno neće tako brzo dobiti priliku da se vrati u svjetski vrh Ultimate fighta. Jednom je titulu izgubio, da ju je izgubio i drugi put, teško bi se vratio.

No, što je tu je. Mirko će sigurno dobiti još jednu priliku, samo je pitanje tko će mu biti protivnik, Minotaur ili Emelianenko.

Privremeni svjetski prvak Minotaur i Fedor Emelianenko najvjerojatnije će se boriti 1. veljače 2004. godine, a Mirko će vjerojatno ponovo dobiti priliku da se bori protiv pobjednika za naslov svjetskog prvaka.

Pročitajte više