MMA

Cro Cop komentirao Fedorov kraj

Foto: Index

ZA MANJE od tri tjedna Mirko Filipović će u Uncasvilleu (Connecticut) konačno ući u ring s Royem Nelsonom. Čeka na revanš još od 2011. godine, kada ga je Amerikanac srušio u UFC kavezu. Trebali su se naći u svibnju prošle godine u Londonu na Wembleyju, ali Mirko je dan prije puta na treningu slomio prednje križne ligamente.

Od teške ozljede, kao što je i najavio, opravio se "po skraćenom postupku" i brzo ispregovarao povratak u Bellator.

44-godišnji Filipović će 16. veljače u kultnoj areni Mohegan Sun konačno dočekati dvije godine mlađeg Nelsona.

Mirko je u završnoj fazi priprema i osjeća se odlično. Nakon pobjede u Americi, u koju je uvjeren, planira odraditi još koju borbu. Njegov oproštaj najavljuje se deset godina - trebao je osvojiti još Dreamov Grand Prix u Japanu, pa se oprostiti protiv Nelsona, pa još dvije borbe da se spremi za oproštaj protiv Nelsona. Dok se ovako dobro osjeća i uživa u treningu, nijedna Mirkova borba neće biti posljednja. 

Nakon 20 godina slobodne borbe, čini se kao da je na početku karijere.

Fedor Emelianenko, njegov "ratni drug" iz vremena Pridea, sinoć nije tako izgledao. Nakon 35 sekundi srušio ga je novi Bellatorov prvak teške kategorije Ryan Bader. Tužan trenutak za jednog od pionira MMA-a i sve koji su od njega učili. Naklonio mu se i protivnik te tražio od publike da ustanu i učine isto. 

Najbolji revanš koji se nije dogodio 

Mirko i Fedor borili su se samo jednom, 2005. godine, u meču koji su mnogi proglasili borbom desetljeća. 

Idućih deset godina, pa i danas, pričalo se o njihovom revanšu. No čini se da Fedor neće dočekati Mirka u Bellatoru. Šef promocije Scott Coker, koji je s obojicom u vrlo prisnom prijateljskom odnosu, danas je kazao da Fedor ne mora odrađivati ugovor do kraja ako je ovo sinoć bio njegov kraj. "Nikada nije lako vidjeti prijatelja kada tako strada", rekao je Coker.

Za Mirka Filipovića takav Fedor više nije izazov. Cro Cop za Index je jutros kratko kazao: 

"Žao mi je što mu je tako tužno završila karijera, Fedor je dobar momak."

Mnogi bi dali bogatstvo da vide Fedora i Mirka opet zajedno u ringu, pa makar i na treningu. Otac UFC-ove zvijezde Khabiba Nurmagomedova već se nudi za organizaciju tog meča u Rusiji. Ozbiljnih reakcija na tu izjavu nema. 

Fedor koji se nikada nije tukao u UFC-u, prije nekoliko dana je izjavio da je slava UFC-a lažna, a Mirko nije želio komentirati Khabiba ni izjave njegovog oca.

"Bavim se svojim poslom", poručio je Filipović. 

Pročitajte više