"Cro Cop" Mirko Filipović kod ministra Picule

MINISTAR vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula danas je u Zagrebu primio hrvatskog borca K1 i ultimatefighta Mirka "Cro Cop" Filipovića, stoji u priopćenju iz Ministarstva vanjskih poslova.

Ministar Picula je čestitao Mirku Filipoviću na uspjesima koje postiže i zahvalio na svemu što je do sada učinio za Republiku Hrvatsku. Ministar je naglasio da se Hrvatska ne promovira samo preko diplomatskih predstavništava, već Republiku Hrvatsku vrlo uspješno promoviraju i njezini sportaši.

Mirko Filipović je izvijestio ministra o svom putu do sportskog vrha na kojem se sada nalazi, te je izrazio nastojanje i želju da svojim sportskim uspjesima promovira Republiku Hrvatsku u svakom pogledu u svijetu.

Približio je ministru Piculi svoju strast prema borilačkim vještinama, te ga je upoznao s popularnosti koju ultimate fight borbe uživaju u svijetu, istaknuvši pritom svoja iskustva iz Japana, gdje je najveća organizacija ultimate fight borbi, pod nazivom "Pride".

Ministar Picula je istaknuo važnost gospodarske diplomacije za našu zemlju, te je opisao neka diplomatska iskustva iz Japana gdje je prilikom svog posljednjeg službenog posjeta ponudio japanskim gospodarstvenicima 30-ak različitih hrvatskih gospodarskih projekata. Ovom prigodom ministar Picula je Mirku Filipoviću ponudio mogućnost zajedničke suradnje na području gospodarske diplomacije.

Prvi sastanak ministra Picule i Mirka Filipovića jedan je u nizu susretas koji će se održati do kraja ove godine, prilikom čega će pokušati realizirati konkretni gospodarski projekti, stoji u priopćenju MVP-a.

Pročitajte više