Cro Cop na Silvestrovo s Markom Huntom

NAJBOLJI hrvatski borac napokon je saznao ime svog sljedećeg protivnika s kojim će snage odmjeriti posljednjeg dana godine u japanskoj Saitami.

Sharedog javlja kako će u sklopu "Shockwavea 2005." Mirko Filipović u ring s bivšim prvakom K-1 Markom Huntom s Novog Zelanda.

Meč između Cro Copa i Marka Hunta na Staru godinu izravno će prenositi Nova TV. Održavanje meča predviđeno je oko podne, no to ovisi o borbama koje prethode meču Cro Cop - Hunt.

Mirko i Hunt su snage odmjerili po K-1 pravilima neposredno prije nego što je Hunt osvojio naslov K-1 prvaka. Cro Cop je pobijedio odlukom sudaca, a iako je tada zadao Huntu svoj čuveni hick-kick, ovaj se podigao i nastavio borbu.

Mirko će u ring Saitama Arene izaći nakon manje od 60 dana, nakon što je pobijedio Josh Barnetta.

Podsjetimo, nakon poraza od Fedora Emalianenka u borbi za pojas prvaka, Mirko je odlučio u sljedećih godinu dana izboriti novu priliku i doći do pojasa najboljeg ultimate fight borca.

Nakon pobjede nad Barnettom očekivalo se da će Filipovićev sljedeći protivnk biti Vanderleia Silva.

Ovo će biti 23. borba Cro Copa u ultimate fightu, a do sada je u karijeri zabilježio 17 pobjeda, tri poraza i dvije neodlučene borbe.

Od ostalih borbi u sklopu "Shockwave 2005" treba izdvojiti borbu Wanerlei Silve i Ricarda Arona, te borbu Fedora Emalianenka s brazilskim divom Zuluzinhom, no borba neće biti za naslov.

Popis ostalih borbi:

Takanori Gomi vs Hayato Sakurai
Dan Henderson vs Murilo Bustamante
Wanderlei Silva vs Ricardo Arona
Fedor Emelianenko vs Zuluzinho
Yuki Kondo vs Kazuhiro Nakamura
Naoya Ogawa vs Hidehiko Yoshida
Sanae Kikuta vs Makoto Takimoto

Pročitajte više