Cro Cop otkriva tajne pripreme za borbe, Argentinac i Španjolac podučavaju košarkaše

MIRKO FILIPOVIĆ neće s katedre nego na strunjači zorno pokazati kako se tjelesno pripremaju borci u ultimate fightu i K1.

Dogodit će se to drugoga dana međunarodne konvencije "Kondicijska priprema sportaša" koju za 28. i 29. veljače (subota i nedjelja, od 9,30 sati, dvorane Kineziološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu), priprema Udruga kondicijskih trenera Hrvatske (UKTH) u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Zagrebačkim športskim savezom i Zagrebačkim velesajmom.

Uz Filipovića na konvenciji će sudjelovati i niz poznatih stručnjaka.

Uz domaće znanstvenike (dr. Milanović, dr. Neljak, Sanja Šimek, Sandra Višković...) svoja će iskustva iznijeti i inozemni eksperti. Dr. Mario Mouche iz Argentine (Buenos Aires) govorit će o kondicijskim pripremama argentinske košarkašne reprezentacije za SP 2002. u Indianapolicu, a dr. Julio Calleja iz Španjolske (Bilbao) objelodanit će osnove testova za procjenu aerobnih sposobnosti u košarci. Dr. Viktor Bankin iz Rusije govorit će o sustavu sportske pripreme i mjestu tjelesne pripreme u njoj.

Kao što je poznato sudjelovat će i bosansko-hercegovački, slovenski i hrvatski znanstvenici, te poznati praktičari poput Lina Červara, izbornika hrvatske rukometne reprezentacije, Luke Radmana, trenera Pašalova, Zvonka Komesa, privatnog trenera Liverpoolova nogometaša Igora Bišćana i mnogi drugi. Svi će oni teorijska izlaganja potkrijepiti i praktičnim demonstracijama.

Pročitajte više