Mirko Filipović suspendiran na dvije godine zbog dopinga

Foto: Guliver Image/Getty Images

MIRKO FILIPOVIĆ suspendiran je na dvije godine, objavila je Američka antidopinška agencija.
 
Cro Cop, koji je ranije objavio kraj karijere, bio je pozitivan na hormon rasta (hGH) na testiranju obavljenom 4. studenog u Zagrebu. Odmah nakon testiranja izvijestio je UFC o korištenju hormona rasta, a pet dana kasnije isto je javio i Američkoj antidopinškoj agenciji. Zbog tog poteza dobio je upola manju kaznu od maksimalne.
 
 
UFC izbrisao Mirkovo ime: "Cijenimo njegovo priznanje i želimo mu dobro u budućnosti"
 
Oglasio se i UFC, koji je sa svoje stranice izbrisao Mirkovo ime.
 
"UFC cijeni Cro Copovo otkrivanje i priznanje korištenja zabranjene supstance te podržava izricanje potrebnih sankcija za održavanje sporta čistim. Cro Cop je nakon toga najavio svoje povlačenje iz sporta nakon velike karijere. UFC priznaje njegove uspjehe u sportu mješovitih borilačkih vještina te mu želi dobro u budućem radu", priopćili su iz UFC-a.
 
USAD: Trebao je misliti o svom zdravlju i ugledu
 
"Naši su ciljevi u konačnici očistiti oktagon i zaštititi prava čistih boraca u UFC-u", poručio je izvršni direktor USADA-e Travis Tygart i dodao: "Ne samo da sportaši trebaju misliti o svom zdravlju i sigurnosti kad je riječ o zabranjenim supstancama, nego i o šteti koju takvi slučajevi mogu nanijeti njihovu ugledu."
 
Ako se i odluči vratiti, 41-godišnji Mirko se ne može boriti do 9. studenog 2017. godine. 

Pročitajte više