"Cro Copa ću nokautirati u drugoj rundi"

EDDIE SANCHEZ, sljedeći protivnik Mirka Filipovića, protiv kojeg će naš borac debitirati u UFC-u, uoči najvažnijeg meča karijere dao je intervju za Sherdog Radio.

Opće mišljenje u SAD-u je da Sanchez, koji je u dosadašnjih 8 borbi u "kavezu" upisao 8 pobjeda, protiv Mirka nema šanse, a iako o Mirku priča s mnogo poštovanja, ipak vjeruje da ima šanse.

"Jedva čekam da izađem u ring protiv Cro Copa. Svjestan sam da je on veliki favorit, prema mišljenju gledatelja i stručnjaka, ja ovu borbu gubim. Ali, mogu misliti što hoće, oni nisu ti koji izlaze u ring. Imam odličnu ekipu iza sebe, bit ću potpuno spreman za meč.", rekao je Sanchez.

"Ne znam hoću li ikad imati ovakvu priliku, borim se protiv drugog najboljeg borca na svijetu. Imam priliku boriti se protiv svog idola, jednog od boraca koji mi je bio uzor kad sam počinjao baviti se ovim sportom. Volim ga gledati kako se bori, volim njegov stil.", pun je hvale Sanchez, kojeg su u medijima već proglasili "topovskim mesom" za Mirka.

"On je u ovom meču favorit i sav je pritisak na njemu, UFC očekuje da on pobijedi, ali ovaj sport je nepredvidiv, a iznenađenja su uvijek moguća. Pobrinut ću se da mu posao ne bude lak, a čak i ako izgubim, taj meč bit će vrlo važan za moju karijeru.", nastavlja.

Poznato je da svaki borac ima neku slabost, pa tako i Mirko Filipović. "Pripremao sam se za njegov high kick, koji ću pokušati izbjeći, a njegova slaba točka je osjetljiva brada, kao i činjenica da mu je ovo debi u kavezu. Ne zavaravam se, znam da se priprema za novo okruženje, ali drugačiji ring i drugačija atmosfera pred američkom publikom mogle bi ga učiniti nervoznim. Nikad ne znate kako će netko reagirati u novom okruženju.", kalkulira Sanchez.

Neporaženi Sanchez smatra kako će mu u svakom slučaju biti lakše ako prvi poraz u ultimate fightu doživi protiv nedvojbeno jednog od najboljih boraca na svijetu, Mirka Filipovića, nego od nekog osrednjeg borca, no vjeruje da poraz ipak može izbjeći.

"Predviđam da ću ga nokautirati u drugoj rundi. Vidim se kako izlazim iz ringa nakon druge runde kao pobjednik. Imam osjećaj da će meč tako završiti.", zaključuje Sanchez.

M.Č.

Pročitajte više