BORILAČKI SPORTOVI

Cro Copov učenik se za dva tjedna bori protiv najdosadnijeg borca u povijesti

Foto: Luka Šangulin/Index

DO drugog kola PFL turnira teške kategorije ostalo je tek nešto više od dva tjedna, a u njemu će nastupiti i Cro Copov učenik Satoshi Ishii. Hrvatski borac za svoje mjesto u doigravanju borit će se protiv Jareda Rosholta.

Riječ je o američkom borcu, hrvaču koji je u svojoj profesionalnoj MMA karijeri do sada upisao 17 pobjeda i sedam poraza. Bio je i dio UFC-a gdje je za tri godine upisao omjer od šest pobjeda i tri poraza. Usprkos solidnom omjeru, dobio je otkaz, a kad se malo dublje promisli o uzrocima, sve je jasno. 

"Bitna je samo pobjeda jer ona donosi dvostruko više novaca nego poraz. Fanovi žele borbu šakama, to me čak traže i moji prijatelji, no ja ne idem na nokaut, ja idem samo na pobjedu. Nemam namjeru mijenjati svoj stil. Ako želite gledati me kako ulazim u borbu i nokautiram protivnika, vjerojatno ćete morati dugo sjediti i čekati", jedna je od izjava Jareda Rosholta dok je bio član UFC-a, a ona objašnjava zašto su ga navijači nazvali najdosadnijim borcem u povijesti. 

U prvoj PFL sezoni došao je do polufinala u kojem je izgubio od  kasnijeg prvaka Philipea Linsa. Ove sezone mu ždrijeb nije išao na ruku te se u prvom kolu sastao s, po većini prognoza, glavnim favoritom Denisom Goltsovim. Borbu je izgubio prekidom u prvoj rundi i sad treba pobjedu protiv Ishiija, i to prekidom. 

Pročitajte više