Crosby odveo Penguinse do trijumfa u Ottawi, Detroit izjednačio protiv Coyotesa

UTORAK je ponudio čak pet utakmica prvog kruga odigravanja u NHL ligi. Aktualni vlasnici Stanley Cupa Pittsburgh Penguinsi slavili su u gostima kod Ottawe 7:4 i poveli s 3-1 u seriji.

Bila je to treća uzastopna pobjeda Pittsburgha, ujedno i najuvjerljivija, nakon što je Ottawa dobila prvu utakmicu u gostima 5:4. Prvake je do pobjede vodio njihov najbolji igrač Sidney Crosby s dva pogotka i dvije asistencije.

U drugoj trećini su gledatelji vidjeli čak osam golova, jedan manje od NHL rekorda u doigravanju po broju golova u jednoj trećini, a dva od pet Pittsburghovih je zabio baš Crosby.

Chris Kunitz upisao je gol i dvije asistencije, a Maxime Talbot gol i asistenciju za Penguinse, dok je u Ottawi Matt Cullen imao jedan pogodak i dvije asistencije.

Philadelphia je dobila i drugu domaću utakmicu zaredom protiv New Jerseya, slavila je s 4:1 i povela 3-1 u seriji. Jeff Carter je postigao dva pogotka za Flyerse, a Danny Briere dodao je jedan. Obojica su prekinuli post od poena u doigravanju, nisu upisali niti jedan do ove utakmice, iako su kombinirano u osnovnom dijelu sezone imali 114 poena (gol ili asistencija). Carter je bio najbolji strijelac kluba, a Briere treći.

Flyersi su dobili 17 od 19 serija kada su vodili s 3-1 u pobjedama, a New Jersey Devilsi nisu dobili tri utakmice zaredom još od prosinca prošle godine, kada su imali pet uzastopnih pobjeda.

San Jose Sharksi, vodeća momčad Zapadne konferencije, pobijedili su u gostima Colorado 2:1 u produžetku. Odlučujući gol zabio je Joe Pavelski nakon 10 minuta i 24 sekunde igre u dodanom vremenu. Sharksi su tako poravnali seriju na 2-2. Sve četiri utakmice odlučene su s pogotkom razlike, a zadnje tri u produžetku.

Detroit je kao domaćin pobijedio Phoenix 3:0, te poravnao seriju na 2-2. Obje momčade upisale su po pobjedu i poraz kao domaćini. Dvostruki strijelac ta Red Wingse bio je 29-godišnji Šveđanin Henrik Zetterberg, a jedan gol zabio je Rus Pavel Dacjuk. Vratar domaćina Jimmy Howard zaustavio je svih 29 udaraca gostiju prema njegovom golu, a jednom prilikom i bez kacige na glavi.

Nashville je kao domaćin pobijedio Chicago 4:1. Momčad iz Tennesseeja stigla je, tako, do vodstva 2-1 u pobjedama, a nikada u povijesti nije dobila više od dvije utakmice.

 

NHL doigravanje, prvi krug:

Istočna konferencija:

Philadelphia (7) - New Jersey (2) 4:1

Philadelphia vodi 3-1 u seriji

Ottawa (5) - Pittsburgh (4) 4:7

Pittsburgh vodi 3-1 u seriji

Zapadna konferencija:

Colorado (8) - San Jose (1) 1-2 (produžetak)

rezultat u seriji je 2-2

Nashville (7) - Chicago (2) 4:1

Nahville vodi 2-1 u seriji

Detroit (5) – Phoenix (4) 3:0

rezultat u seriji je 2-2

Pročitajte više