Croteam videom najavio novi Serious Sam

Screenshot: YouTube
 
ČETIRI godine nakon najave, hrvatski razvojni studio Croteam i izdavač Devolver Digital na početku Reboot Develop konferencije prikazali su najavni video za Serious Sam 4: Planet Badass, novu igru popularnog serijala. 
 
Prva igra serijala, Serious Sam: The First Encounter, izašla je sad već davne 2001. kao pokazatelj pokretača Serious Engine 1 i ostvarila golem uspjeh, kako kod igrača tako i kod kritike. Intenzivna pucačina s dozom humora za cilj je imala pružiti samo dobru zabavu i u tome je uspjela. Otprilike godinu dana kasnije slijedi i The Second Encounter, podjednako dobar, ali bez faktora iznenađenja koji je imala prošla epizoda. Posljednji punokrvni nastavak serijala Serious Sam 3: BFE, čija je radnja smještena prije First Encountera, izašao je 2011. i ponovno je solidno prihvaćen s prosječnom ocjenom 72/100 na Metacriticu. 
 
Screenshot: Serious Sam 3: BFE
 
Croteam će se posvetiti VR-u i drugim projektima poput igre The Talos Principle, a sedam godina kasnije videom će najaviti i novi Serious Sam 4: Planet Badass. Igru pokreće novi Serious Engine 4, a sudeći prema videu radi se o velikom napretku u odnosu na prošli pokretač. O igri se ne zna puno, a iz Croteama su najavili kako će više detalja otkriti na E3 sajmu koji se u lipnju održava u Los Angelesu.
 
U videu možemo vidjeti legendarnog Sama kako se kroz prirodu vozi na motoru, a tada se pojavljuje prepoznatljiva bezglava kamikaza s kojom Sam neće imati previše problema. No kako odvozi dalje, kamera se udaljava i prikazuje hrpu protivnika koje ćete prepoznati ako ste igrali neku od igara serijala. Priznajemo, malo smo se naježili. Datum izlaska igre još nije poznat, a za više informacija morat ćemo se strpjeti do lipnja.
 

Pročitajte više