KVALIFIKACIJE ZA LIGU PRVAKA

CRVENA ZVEZDA - SHERIFF 1:1 Srpski prvak kiksao na putu prema Dinamu u Ligi prvaka

Foto: EPA

CRVENA ZVEZDA odigrala je 1:1 protiv Sheriffa iz Tiraspola u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Na punoj Marakani srpski prvak nije uspio pobijediti moldavskog.

Podsjetimo, pobjednik ovog dvoboja igrat će u play-offu kvalifikacija protiv pobjednika između zagrebačkog Dinama i poljske Legije iz Varšave. 

Sheriff je poveo u 33. minuti golom Franka Castanede. Sheriffov kapetan lijepo je zabio iz slobodnog udarca s 20-ak metara. Prebacio je zid i prevario Zvezdinog vratara i kapetana Milana Borjana. Borjan je ostao na sredini gola i nije dobro reagirao na udarac Kolumbijca.

Crvena zvezda izjednačila je u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Lois Diony zabio je za 1:1 poslije niza kikseva gostujuće obrane. Francuz je s nekoliko metara pogodio praznu mrežu za izjednačenje.

Od 58. minute Sheriff je imao igrača više. Rumunjski sudac Ovidiu Hategan isključio je Zvezdinog veznjaka Guelora Kangu. Kanga je dobio drugi žuti karton nakon što je poslije vlastite pogreške faulirao Castanedu u protivničkoj polovici.

Moldavski prvak predstavio se u pozitivnom svijetlu i odigrao kvalitetnu utakmicu. 

Uzvratna utakmica igra se sljedećeg utorka od 19 sati u Tiraspolu.

Dinamo u srijedu od 20 sati igra protiv poljske Legije na Maksimiru.

Pročitajte više