CRVENA ZVEZDA - SPLIT 78:76 Split umalo iznenadio Zvezdu u sjajnoj utakmici

Foto: FaH

KOŠARKAŠI Splita odigrali su odličnu utakmicu u 7. kolu ABA lige u gostima kod favorizirane Crvene zvezde i bili su nadomak velikom iznenađenju, ali su u završnici susreta ipak poraženi 78:76 (38:42).

Split je dobro otvorio utakmicu i vodio je cijelu prvu četvrtinu, a početkom druge došao je na 13 poena prednosti (33:20). Zvezda je do poluvremena ipak smanjila zaostatak na minus 4, ali u trećoj četvrtini Split se opet odvojio na plus 14. No domaćini se do kraja treće četvrtine uspijevaju vratiti i u posljednju dionicu se ušlo s minimalnom prednošću Crvene zvezde (60:59).

U neizvjesnoj posljednjoj četvrtini domaćini su 2 minute i 45 sekundi prije kraja imali pet poena prednosti (74:69). No Splićani se nisu predavali - prvo je Blaž Mesiček pogodio oba slobodna bacanja pa je isto učinio i Marko Luković, a 64 sekunde prije isteka vremena Luković je pogodio tricu za vodstvo Splita 76:74. 

Potom 47 sekundi prije kraja Amerikanac Johnny O'Bryant iz slobodnih bacanja donosi Zvezdi izjednačenje (76:76), a nakon što je Mesiček izgubio loptu Jordan Loyd polaganjem dovodi domaćine u vodstvo 78:76. 

Na kraju je Split mogao doći i do pobjede ili barem produžetka. Sedam sekundi prije kraja Luković je promašio tricu, ali Splićani opet dolaze do lopte zahvaljujući Saniju Čampari, čiji je posljednji pokušaj na utakmici također bio neprecizan pa je ostalo 78:76 za domaćine, koji imaju maksimalan učinak od sedam pobjeda, dok je Split peti s tri pobjede i četiri poraza.

Kod Crvene zvezde najefikasniji je bio O'Bryant s 18 poena, a Marko Simonović ubacio je 15. Momčad Splita predvodio je Marko Luković s 25 poena, dok je Antonio Vranković zabio 21.

Dan ranije košarkaši Cibone su kao domaćini izgubili od Partizana 75:82, dok je susret Zadra i Budućnosti odgođen.

Pročitajte više