Crvena zvezda u tjedan dana prodala tri najveća talenta. Evo za koliko

Foto: EPA

RASPRODAJA najvećih talenata Crvene zvezde u završnici zimskog prijelaznog roka. Nakon što je u sezoni u kojoj je imao velike ambicije u Ligi prvaka prerano ispao iz Europe, klub koji je osvojio šest zadnjih prvenstava Srbije mora to što je ostao bez planiranih prihoda nadoknaditi na najnepopularniji način - prodajom jako mladih i najperspektivnijih nogometaša. 

Zvezda je rekordno ulagala očekujući proboj u Ligi prvaka. Umjesto toga doživjela je debakl

Zvezda je zbog sjajnih europskih rezultata zadnjih godina ove sezone zaslužila izravan plasman u Ligu prvaka. U najboljem srpskom klubu planirali su prezimiti u najjačem natjecanju te su se, kako bi ostvarili taj cilj, rastrošili na nove igrače i dali im visoke plaće. No na kraju je Zvezda bila posljednja u skupini LP-a, iza Cityja, Leipziga i Young Boysa te tako ostala i bez financijske utjehe u vidu nokaut faze Europa lige.  

Zato je otpušten trener Barak Bakhar, ali on nije jedini koji mora otići. Prvo je Zvezda prodala dva 18-godišnjaka. Desni bočni Kosta Nedeljković je samo pola godine nakon priključivanja seniorskoj momčadi prodan Aston Villi za 7.5 milijuna eura. No Zvezda će ga barem zadržati na posudbi do kraja sezone. Jednako mladi napadač Jovan Mijatović prodan je za 10 milijuna eura u New York City.

Tri mlada igrača prodana u tjedan dana

Tako je postao najskuplje pojačanje u povijesti američke ispostave emiratske franšize u čijem vlasništvu je Manchester City. Konačno, Stefan Mitrović (21) odlazi u Veronu. Lijevo krilo je jedini od trojke koji nije ponikao u Zvezdi, nego je prije godinu i pol kupljen od Radničkog iz Niša za 500 tisuća eura. Sada ga je Zvezda prodala za 1.3 milijuna eura i 20 posto od idućeg transfera. 

Pročitajte više