U SURADNJI S GERMANIA SPORTOM

CSKA - DINAMO 0:0 Bezopasni Dinamo osvojio veliki bod u Moskvi

Foto: EPA-EFE

CSKA i Dinamo su u 2. kolu skupine K Europa lige odigrali bez golova u Moskvi. U drugoj skupini ove utakmice Wolfsberger je šokirao Feyenoord u Rotterdamu i slavio 4:1.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Zoran Mamić je iznenadio sa sastavom pa je na klupi ostavio Marija Gavranovića i ubacio Brunu Petkovića, a Bartol Franjić započeo je umjesto Jakića i imao je zadatak paziti na Nikolu Vlašića svih 90 minuta. Leovac je također ostao na klupi, Gvardiol je igrao lijevog beka, a stopersku poziciju zauzeo je Dino Perić.

Dinamo mogao povesti u prvom napadu

Dinamo je dobro otvorio utakmicu i mogao je povesti već u 2. minuti. Lovro Majer je fantastičnom loptom našao Oršića koji je pobjegao domaćoj obrani, ali je očajno primio loptu i Rusi su očistili. Brzim izlascima sa svoje polovice Dinamo je djelovao kao da bi nešto mogao napraviti u Moskvi, ali osim udarca Oršića koji je u 17. minuti obranio Akinfejev do kraja utakmice nije napravio ništa.

CSKA je prvi put zaprijetio dvije minute ranije kad je Ejuke prošetao kroz šesnaesterac, obišao čitavu Dinamovu obranu i onda iz dobre pozicije iskosa s desne strane pucao visoko preko gola.

Curilo je preko Stojanovića kojeg su domaćini očito označili kao najslabiju kariku. Franjić je za to vrijeme dobro pazio na Vlašića, ali je on čak i s jednim ili dva igrača na leđima radio dosta problema. U 25. minuti hrvatski reprezentativac izvagao je Franjića na ulasku u šesnaesterac i ostavio Ejukeu koji tuče malo pokraj gola. Livaković nije ni vidio loptu, nije se ni pomaknuo i da je Nigerijac bio malo precizniji CSKA bi poveo.

Kako je utakmica odmicala Dinamo se sve više povlačio u krilo Livakoviću koji je u 38. minuti sjajnom reakcijom skinuo udarac Ejukea. Lopta mu se odbila nazad u noge, ali je iz drugog pokušaja pucao visoko preko gola.

Četiri minute kasnije Ejuke je krasno proigrao Vlašića koji iskosa s lijeve strane puca pokraj suprotne stative. Livaković je odlično skratio kut Vlašiću, ali jako malo je nedostajalo da lopta uđe u gol.

CSKA dominirao u nastavku, ali bez prave šanse

Ništa se u nastavku nije promijenilo. CSKA je i dalje dominirao, ali unatoč čak 25 udaraca na gol na utakmici nije uspio stvoriti mrtvu šansu iz koje bi probio Dinamo. U 58. minuti Čalov je odlično pucao s ruba šesnaesterca, ali Livaković je još bolje obranio.

Potpuno indisponiran bio je Bruno Petković koji se gubio u prekompliciranim rješenjima i solo akcijama koje su samo usporavale Dinamovu igru. Mamić ga je izvadio u 65. minuti nakon što je dobio žuti karton i izgubio jednu loptu, a u igru je ušao Mario Gavranović koji do kraja utakmice praktički nije ni taknuo loptu.

U završnici susreta domaćini su napravili pet, a Mamić četiri izmjene i igra se potpuno rastrgala bez ijedne poluprilike do kraja. Dinamo je u sudačkoj nadoknadi dvaput pobjegao u polukontru, ali je oba puta zakomplicirao akcije i prilike više nije bilo.

Dinamo u Rusiji nije odigrao apsolutno ništa, ali je zahvaljujući raspoloženom Livakoviću i nekonkretnom domaćinima osvojio vrlo važan bod. Mamićeva momčad u sljedeća dva kola igra dvaput s Wolfsbergerom i ti susreti bit će ključni za Dinamove europske ambicije.

S ovakvom igrom neće moći puno očekivati. Da je CSKA danas bio malo konkretniji i koncentriraniji mogao je slaviti uvjerljivom razlikom.

Ako vjeruješ da će Dinamo proći skupinu, posjeti Germaniju

 

Pročitajte više